• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
Kur`an İlimleri ve Meal Yarışması 68 Merkezde Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman merkezli Kur`an Nesli Platformu`nun Türkiye genelinde düzenlediği "Kur`an İlimleri ve Meal Yarışması" bugün saat10.00`da başladı. 100 sorunun sorulduğu sınav saat 12.00`de sona erdi.
 
Batman`daki sınav 4 ayrı merkezde yapıldı. Erkekler, Batman Milli Eğitim Vakfı ve Batman Hürriyet İlköğretim okulunda sınava girerken, bayanlar ise, Batman İmam Hatip Lisesi ve Batman Zübeyde Hanım İlköğretim okullarında sınava girdiler. Sınavda 750 erkek ile 450 bayan yarışmacı ter döktü.
 
Sınavla ilgili olarak açıklamada bulunan Kuran Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, Türkiye`nin 68 merkezinde sorunsuz bir şekilde "Kur`an İlimleri ve Meal Yarışması" sınavının yapıldığını belirtti. Altun, " Bu sınav Kur`an`ı Kerim`in ruhuna ve onun güzelliğine uygun bir atmosferde gerçekleşti. Bu sınavlar insanlarımızın kalbinde yer edinmiş, sevgi seli gibi coşan Kur`an`ı Kerim`e olan muhabbetin, aşkın ve sevdanın bir göstergesidir. İnsanların kalbinden sökülemeyen bir nurun göstergesidir. Kur`an`ı Kerim`e olan bu teveccühü görünce bizde heyecanlanıyoruz. Rabbim bu sınavı İslam ümmetinin kurtuluşuna, uyanışına ve vahdetine vesile kılsın. Batman`da bin 200, Türkiye genelinde 10 binin üzerinde bir katılım gerçekleşti. Geçen senelere göre sayımızı iki katına çıkarmış durumdayız. Bütün katılımcılardan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.
 
Yarışmaya giren vatandaşlar, sınavın çok faydalı olduğunu ve toplumun bu ve buna benzer sınavlara ihtiyacı olduğunu belirttiler. Yarışmacılar, "Yapılan bu sınavlar sayesinde Kur`an`ı Kerim`in mealini ve okumaya başlıyor ve bu tür sınavlarla çok faydalanıyor. Bu tür etkinliklerin olmasına gerçekten bütün insanların ihtiyacı vardır. Bu ve buna benzer sınavlar bizim açımızdan çok önemlidir. Kur`an`ı Kerim hepimin kitabıdır ve en önemli mesellerden bir tanesi Kur`an`ı Kerim`dir. O yüzden bizlere bu etkinlikleri düzenleyenlerden Allah razı olsun" dediler.
 
Batman merkezde sınava giren adaylardan birinciye tam altın, ikinciye yarım altın üçüncüye ise çeyrek altın verileceği belirtildi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir