• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
Ülke Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu`nun güneydoğusu, Hatay, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş çevreleri ile Muğla`nın kıyı, İstanbul ve Kırklareli`nin kuzey kıyı ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu başta olmak üzere Marmara`nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Batı ve Orta Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzeyinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

 

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında yer yer doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ile Batı Karadeniz ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

 

SİS UYARISI: İç Anadolu başta olmak üzere Marmara`nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Batı ve Orta Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzeyinde yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul ve Kırklareli`nin kuzey kıyı ilçelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.
EGE: Parçalı ve az bulutlu, Güney Ege kıyılarının yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Muğla`nın kıyı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Hatay, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Göller Yöresi`nde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Orta Karadeniz`in iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı, bölgenin batısı ve güneyinin çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı ve az bulutlu, yer yer sisli (4/15)
İstanbul: Çok bulutlu, kuzey kıyı ilçeleri hafif sağanak yağışlı (13/17)
İzmir: Parçalı bulutlu (12/21)
Bursa: Çok bulutlu, yer yer sisli (7/17)
Konya: Parçalı bulutlu, yer yer sisli (4/14)
Adana: Çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı (12/23)
Mersin: Çok bulutlu (14/23)
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı (4/17)
Batman: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı (4/17)
Şanlıurfa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (11/17)
Gaziantep: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (7/15)
Mardin : Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (11/16)
Van: Parçalı bulutlu (0/11)
Bingöl: Parçalı bulutlu (2/16)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir