• DOLAR 32.574
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2426.025
  • ...
Hizbullah, Siyonist İsrail`in Gazze Saldırısını Tel`in Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hizbullah Basın Bürosundan basın kuruluşlarına gönderilen basın bülteninde, Siyonist İsrail`in, Müslümanlara karşı yıllardır sürdürdüğü vahşetini bir kez daha sergilediğini hatırlatılarak, duyarlı Müslümanlardan; bu vahşi saldırılara karşı sessiz kalınmaması, her platformda seslerini yükseltip tepkilerini ortaya koyarak bu saldırıları tel`in ve mahkûm etmelerini bekledikleri ifadelerine yer verildi.
 
İsrail Büyük Şeytan Amerika`dan Cesaret Alıyor
Yapılan saldırılar neticesinde ilk iki gün içinde İzzettin El Kassam Tugaylarının komutanı Ahmet Cabiri olmak üzere 20`den fazla Müslüman`ın şehit edildiği ve 200`den fazla yaralının olduğu belirtilerek, "Büyük şeytan Amerika ve başkanının verdiği destekten de cesaret alarak, `bu daha başlangıçtır` diyen Siyonist İsrail, yakında büyük bir kara harekâtına başlayacağını pervasızca açıklamıştır" denildi.
 
İslam ve Müslümanlara Karşı Küfür Tek Millettir
Yapılan açıklamada Amerika, büyük şeytan olarak nitelendirilerek, büyük şeytan Amerika`nın her türlü destek sunduğu Siyonist İsrail`in, bu destekten aldığı cesaretle söz konusu vahşilikleri yapabildiğine dikkat çekildi. Bunun bir dereceye kadar anlaşılabilir bir durum olduğu belirtilerek, İslam ve Müslümanlara karşı küfrün tek millet olduğu hatırlatılması yapıldı.
 
Türkiye İsrail`e Karşı Fiili Olarak Direnişe Katkı Sağlamalıdır
Müslüman olduğunu söyleyip, Müslüman kitleleri idare edenlerin takındıkları tavrın zelilce bir tavır olduğu vurgusu yapılan basın açıklaması şöyle devam etti: "Siyonist İsrail`in bu zevatın takındığı onursuz tavırdan aldığı cesaret, Amerika ve yandaşlarından aldığı cesaretten çok daha büyüktür. Aynı zamanda Filistin ve Kudüs`ün Siyonist işgalden kurtulması için mücadele ettiğini söyleyen FKÖ ve şu anki başı Mahmut Abbas başta olmak üzere, birçok Arap devlet yetkilisinin takındığı tavır da Siyonist İsrail`i cesaretlendirmektedir. Son üç yıldır Türkiye`nin idarecileri, söylemleriyle Siyonist terör devleti İsrail`e tepkili olduklarını göstermektedirler. Öte taraftan Türkiye Cumhurbaşkanı, İsrail`in hamisi Amerika`ya yeniden başkan seçilen Obama`ya hitaben; `Sayın Başkan, değerli dostum, çok boyutlu ilişkilerimizdeki olumlu hava ve model ortaklığımızı her alanda muhafaza etmeye kararlıyız` şeklinde ifade etmektedir. Başbakan ise; `Dört yıllık bir çalışma arkadaşlığı dönemi itibarıyla tanıdığımız, bildiğimiz ve müşterek dünya siyasetinde çalışmamızın olduğu süreci yaşadık. Sadece dünya siyasetinde değil, bölgemizde de yoğun çalışmalarımız oldu. Stratejik ortaklığımızı Sayın Obama ile model ortaklığa tırmandırdığımız bir dönemi yaşadık. Ben de şahsım, ülkem adına kendilerini bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum` ifadesini kullanmıştır. Bu zevat bu söylemleriyle dolaylı bile olsa Siyonist İsrail`in en büyük destekçisinin yanında yer aldıklarını ve Siyonistlerin Filistinlilere karşı uyguladıkları stratejinin de ortağı olduklarını ortaya koymuş olmaktadırlar. Eğer Türkiye`nin bu idarecileri, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Siyonist İsrail`e karşı sadece sözlü tepkiler vermekle kalır, fiili olarak direnişe ve Filistinli Müslümanlara katkı sağlamazlarsa, Allah (cc) indinde ve tarih önünde büyük bir vebal altında olacaklardır."
 
Bu işgal ve katliamların önünün ancak cihat ve direniş ile alınabileceği ifade edilen Hizbullah basın açıklamasında, bunun için de Hamas, İslami Cihat ve geniş anlamıyla direniş cephesini desteklenmesi ve her açıdan kendilerine katkı verilmesi gerektiğinin altı çizildi.
 
Ehli Kıble Siyonist Terör Devletine Karşı Tek Saf Olmalıdır
Filistinliler başta olmak üzere bütün Müslümanların bu anlayış ve şuurla hareket etmelerinin lazım olduğu ifade edilen açıklama daha sonra, "Aynı zamanda bütün ehli kıblenin, aralarındaki tüm ihtilaf ve sorunları bir tarafa bırakarak Kudüs davasına siyasi ve manevi desteğin yanında, Siyonist terör devletine karşı tek cephe halinde saf tutmaları İslami bir sorumluluktur" vurgusunda bulunundu.
 
Açıklamanın devamında, Siyonist İsrail`in Gazze`ye yaptığı saldırı tel`in edilerek, direkt veya dolaylı olarak Filistin davasına ve İslami direnişe zarar verip Siyonistleri cesaretlendirenleri iki cihanda Allah`ın zelil ve perişan etmesi temennisinde bulunundu.
 
Açıklama son olarak, "Bu vahşi saldırıda şehit düşenlere Allah`tan rahmet, aile ve yakınlarına taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Siyonist İsrail`in, yaptığı bu vahşice saldırılar karşısında hezimete uğramasını, akıttığı kanlarda boğulmasını ve Müslümanların zafer elde etmesini Rab-i zül Celâl`dan temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir