• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
450 Bin Öğrenci Kur`an-ı Kerim Dersini Seçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ERZURUM - Yeni Eğitim-Öğretim yılında seçmeli ders olarak okutulan Kur`an-ı Kerim ve Hz. Muhammed`in hayatı derslerine yoğun talep sevindiriyor.

Öğrencilik yıllarından arkadaşı olan ve 3 yıl önce Afganistan`da bir uçak kazasında vefat eden Bahattin Yıldız adına Erzurum`da yaptırılan eğitim merkezinin açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 450 bin öğrencinin Kur`an-ı Kerim`i seçmeli ders olarak tercih ederek kendilerine büyük bir mesaj verdiklerini söyledi.

İlk ve orta öğretimde seçmeli derslerde öğrencilerin çoğunluğunun matematik, yabancı dil ve Kur`an-ı Kerim derslerini tercih ettiğini belirten Bakan Dinçer, "Yeni eğitim sisteminde paradigma değişikliğine gittik. 21 seçimlik ders koyduk. Öğrencilerin yüzde 51`i matematik bilimleri, yabancı dil ve Kur`an-ı Kerim`i tercih etti. Yani öğrenciler bize şu mesajı verdi; `Biz matematik öğrenip iyi bir üniversite kazanacağız, çünkü matematik başka bilim dallarına da temel oluşturuyor. Bunun için matematik öğrenmek istiyoruz. Sonra yabancı dil öğrenip dünya ile rekabette ayakta kalabilmek gücüne sahip olmak, iyi bir iş sahibi ve yaşam kalitesine sahip olarak küresel dünya vatandaşı olacağız. Bütün bunları yaparken de dinimi, toplumsal değerlerimi, inancımı oralarda bulunup mücadele edeceğim" diyor. İşte bizim de öngördüğümüz eğitim sisteminde yapmaya çalıştığımız şey de bu" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir