• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
MANİSA - Alanında uzmanların konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte farklı ziraat ürünlerinin tohumları takas edildi.

Manisa Belediyesi`nin aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında Tohum Takas Etkinliği Kültür Merkezi Lale Salonunda gerçekleştirildi.

Manisa Belediyesi, Ziraat Mühendisleri Odası, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve TEMA Vakfı işbirliği ile düzenlenen Tohum Takas Etkinliği`ne Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kemal Çamlıoğlu, Kırsal Kalkınma Derneği Başkanı Nedim Zurnacı ile çok sayıda ziraatçı katıldı.

Etkinliğin konuşmacılığını Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü`nden Prof. Dr. Tayfun Özkaya, Bayramiç Yeniköy Kazdağları Ekolojik Yaşam ve Tohum Desteği Başkanı Mustafa Alper Ülgen, Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Çevre Bilim Uzmanı Müjgan Şenay, Yüksek Ziraat Mühendisi Dr. Füsun Tezcan, Hanımağa Çiftliği`den Nursel Karaosmanoğlu Şimşek yaptı.

Yerel Üretin Yerel Tüketin
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Nedim Zurnacı, Anadolu`daki biyolojik ve kültürel çeşitliliğin, yerel tohumlarımıza sahip çıkılmadığı takdirde yok olup gideceğini belirterek, \"Günümüzde maddi kazancı git gide azalan çiftçiler, hem verim hem de hasat sonrası yerel çeşit ürününü korumak ve nakletmekte oldukça zorlanmaktadır. Buna çözüm olarak `yerel üret yerel tüket` sloganı ile yerel yönetimlerin köylü pazarları oluşturması ile yerli çeşit üreten çiftçilere ürünlerini pazarlamak için imkan yaratılmalıdır. Tarımımızda çeşitliliği ve sürdürülebilirliği arttırmak amacıyla, üreticilerin aradığı lezzet, tat, koku aroma taleplerine cevap verebilmek için öncelikle yerel sebze ve meyvelerin pazarlanmasının önündeki engeller kaldırılmalıdır\" dedi.

Kültür Müdürü Kemal Çamlıoğlu da ziraat uzmanların yerel üretimin önemini her yerde anlatarak halkı bilinçlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Etkinlik sonunda konuşmacılara Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün adına teşekkür belgesi takdim edildi. Program çeşitli sebze ve meyve tohumlarının takas edilmesiyle sona ererken, katılımcılara Manisa Belediyesi tarafından döktürülen lokma ikramında bulunuldu. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)