• DOLAR 32.487
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2490.547
  • ...
`Nerede Kaldı İslam Kardeşliğimiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Hülya Kaya, yaptığı basın açıklamasıyla İsrail`in Gazze`ye yönelik başlattığı saldırılara sert tepki gösterdi.
 
Peygamberimizin, "Müslümanlar bir bedenin azaları gibidir, birinin ayağına diken batsa ümmet onun acısını paylaşır" hadisini hatırlatan Kaya, "O halde neden bu kadar rahatız, niçin yapılan zulme bu kadar sessiz kalıyoruz. Nerede kaldı bizim ümmet bilincimiz, nerede kaldı İslam kardeşliğimiz. Yeryüzünün ilk İslam devleti Hz. Davut tarafından bu topraklarda kurulmuştur. Filistin, Kudüs hak dinin ilk başkentidir. Dolayısıyla Filistin meselesi yalnız oradaki kardeşlerimizin meselesi değildir" dedi.
 
Filistinli Müslüman Kardeşlerimize Destek Olmalıyız
Filistin`deki Müslümanların tüm imkânlarını kullanarak Allah`ın rızasını kazanmak için Siyonizm`e karşı cihad ettiklerini vurgulayan Kaya, "Her türlü zulme, sömürüye, açlık ve sefalete karşı yıllardır İsrail`le mücadeleye devam ediyorlar. O halde vebal ve mesuliyet altında olan ve imtihan edilen ümmeti Muhammed`dir. Onun için yapılan bu zulme ve bu vahşete sessiz kalmamalı ve Filistinli Müslüman kardeşlerimize bu onurlu mücadelede destek olmalıyız. Ümmete yakışan da budur" ifadeleriyle açıklamasına son verdi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir