• DOLAR 32.599
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.605
  • ...
Bakan Şimşek: `Batman Hızla Gelişiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Raman yolu üzerinde maliyeti 6. 921 bin TL olan 16 derslik Fen Lisesi binası, 300 kişilik pansiyon, 100 kişilik kapalı spor salonu ve 10 daireli lojman inşaatı temel atma törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan Batman Valisi Yılmaz Arslan, yapılacak tesisin temel atma törenine katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Yapılan ve yapılacak olan kamu hizmetleri ile Batman yakın gelecekte hem bölge illeri içerisinde, hem 81 il içerisinde çok daha iyi bir yere ulaşacaktır diye düşünüyorum ve temenni ediyorum. Burada sadece bir okulun temelini atmıyoruz. Burada bir kompleksin temelini atıyoruz. 13 bin 150 metre kare kapalı alanı olacak bu tesis. İnanıyorum Batmanlı çocuklarımıza her anlamda hizmet verecek" dedi.
 
Nüfusu Artan İllerden Bir Taneyiz
Batman`da son yıllarda bin 350 ilave dersliğin yapıldığını belirten Vali Arslan, "Batman`da 150 milyon TL üzerinde ve daha devam eden inşaatlar var bu inşaatlar 185 milyon TL değerdedir. Yapılan ve yapılacak bu inşaatlar Batman açısından diğer illerden daha iyidir. Nüfusu artan illerden bir taneyiz. Batman`da güzel işler yapılıyor. Son olarak Batman`ın imajını kötülemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz ve Sason`da öğrencilerin çadırlarda eğitim yapıldığı söylendi, bizim ilimizde kesinlikle böyle bir şey yok. Bu konuda gerekli hukuksal yollarla işin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, Temel atma töreni vesilesiyle Batman`da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Batman`da eğitimden altyapıya, sağlıktan adalete hemen hemen her alanda son 10 yılda yapılanlar belki de 80`li yıllarda yapılanların en az bir katıdır ve bazen birkaç katıdır. Batmanımız hızla gelişiyor. Organize Sanayi Bölgesinde fabrikalara yer kalmadı. Orada yatırımcılara yer tahsis edeceğiz, Batman`daki gençler için iş imkanı olsun diye. İnşallah bunun devamı da gelecek" dedi.
 
Her Şeyin Başında İnsan Gelir
Batman`ın sanayileştiğini ve her geçen gün geliştiğini belirten Bakan Şimşek, "Batman`ın topyekun olarak kalkınması için her şeyi yapıyoruz. O konuda eğitime çok önem veriyoruz. Türkiye`de 181 bin 500 tane derslik okul yaptık. Bunları insanlarımızın gelişmesi için yapıyoruz ve her şeyin başında insan gelir. Memleketimizin dört bir köşesine en iyi hizmeti açıyoruz ve milletimiz ise bu yapılan hizmetlere sahip çıkması lazım. Batmanlı kardeşlerim fesada, fitneye zemin hazırlayanların önünü kapatsınlar. Bu bölge gelişmiyorsa yaşanan terör olaylarındandır. Şiddetle hiçbir yere varılmıyor. Bizim derdimiz Türkiye`nin her yerinin gelişmesini sağlamaktır" diye kaydetti.
 
Temel atma töreninin ardından Bakan Şimşek, Hasankeyf`te yapılacak fabrika açılışına katılacağı öğrenildi.
(M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir