• DOLAR 32.551
  • EURO 34.844
  • ALTIN 2435.851
  • ...
Sürücü Kursu Ücretlerinde Yüzde 100 Artış Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Milli Eğitim Bakanlığı, Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları`nın (MTSK) yürürlükte olan yönetmenliğine sıkı denetim getirdi. Denetimler gereğince Teorik ve pratik derslere tam katılmayan sürücü adaylarına ehliyet verilmeyeceği belirtildi. Denetimler sonucu iş yükü ağırlaşan sürücü kurslarının ise kurs ücretlerinde yüzde 100 artışa gideceği kaydedildi.

 

Birçok ilde başlayan sıkı denetimlerle 2009 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Moskova`da düzenlenen ve Türkiye`yi temsilen İçişleri Bakanın katıldığı 1.Global Karayolu Güvenliği Bakanlar Konferansı`nda 2011-2020 yılları arasında trafik kazası ölümlerinin yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor.

 

Denetimlerin milli eğitim bakanlığınca yapıldığını belirten Sürücü Kursları Birliği Derneği genel başkanı Süleyman Sert, mevcut trafik yönetmenliğin uygulanan ve uygulanmayan alanlarına sıkı denetimlerin yanı sıra önümüzdeki yıllarda değişecek olan trafik sistemi içinde veri toplanmasının amaçlandığını ifade etti.

 

Yeni uygulamaya göre, sürücü kurslarınca verilen teorik derslerin yanı sıra sürücü adayları araç kullanmasını ne kadar bilirse bilsin direksiyon derslerine de tam katılmak zorunda olacak.

 

Buna göre B sınıfı ehliyet alacak bir sürücü adayı bir ay boyunca hafta içi her gün 4 saat toplamda 63 saat, E sınıfı ehliyet alacak birisi ise yaklaşık 6 hafta her gün 4 saat toplamda 112 saat teorik derslere katılmak zorunda. Direksiyon derslerine ise B sınıfı ehliyet alacak aday toplamda 20 saat, E sınıfı alacak aday ise toplamda 45 saat eğitim almak zorunda olacak.

 

Sürücü kurslarının hayatın söz konusu olduğu çok hassas bir görevi yüklendiklerini belirten Sürücü Kursları Birliği Başkanı Süleyman Sert, sıkı denetimlerle iş yükü ağırlaşacak olan kursların gayri ihtiyari bir şekilde ücret artışına gideceğini ifade etti.

 

Ayrıca 30 Kasım 2012`de Ankara da yapılacak olan yüksek trafik şurasında trafik sisteminin değişmesi de gündeme gelecek. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir