• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Kadın Doğumda Bayan Görevli Çalışsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Emzirme Ünitesinde erkek personelin çalışmasına tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerden kadın doğum bölümünde güvenlikçi ve temizlikçi görevlilerinin bayan elemanlar olmasını istedi.
 
Eşinin Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde doğum yaptığını belirterek, orada kaldığı sürede hastanede gördüğü sıkıntıları anlatan Özgür Çakmak, "2 ay önce Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde eşim doğum yaptı. Hastanede gördüğüm bazı durumlar karşısında tüylerim diken oldu. Güvenlikçinin rastgele kadın süt emzirme odasına kapıyı çalmadan içeri girdiğini gördüm. Ayrıca ameliyathanede sağlık personeli olmadığı halde temizlikçi olan şahısların erkek olduğunu öğrendim. Bu durum karşısında benim eşim güvenlikçiye içeri girme demesine rağmen güvenlikçinin içeriye girmek istemesine karşı çıktım" dedi.
 
Durumu oradaki vatandaşlarla birlikte Başhekime taşımak istediğini söyleyen Çakmak, "Yaşadığım olay karşısında durumu oradaki vatandaşlarla birlikte Başhekime taşımak istedik fakat bizi Başhekimle görüştürmediler. Israrlarım üzerine başhekim yardımcılarıyla görüştürdüler. Kendileri bana bu sorunu hal edeceğiz dediler fakat hala hal etmemişler" ifadelerini kullandı.
 
Hastanede 20 güvenlikçiden sadece iki tanesinin bayan olduğunu, onların da ameliyathanede görev yaptığını öğrendiğini anlatan Çakmak, "Ameliyathanede çalışan temizlikçiler erkek. Bana bu konuyla ilgili toplantı yapıp hal edeceklerini söylediler. Fakat güvenlikçilerden biri bana `tekrar gireceğini ve birazdan sen buradan gideceksin` dedi ve bu olay üzerine doktor çocuğumu taburcu etti. Üç gün sonra çocuğumu sarılık hastalığından dolayı hastaneye götürdüm. Doktor çocuğumun hastalığı çok ciddi bir şekilde arttığını söyledi. Doktora yatırın dememe rağmen, `daha önce mahremiyet sorunu çıkarmışsın eğer o şekilde kabul edersen yatırırız yoksa yatırmayız` demesi üzerine ben de çocuğumu özel hastaneye götürdüm" dedi.
 
Son olarak yetkililere seslenen Çakmak, Kadın Doğum Hastanesi`nin güvenlikçi ve temizlikçi gibi görevlilerinin bayan elemanların olması çağrısında bulundu.
 
Başhekim Yardımcısı: "Belli Saatler Dışında Erkek Görevlinin İçeriye Girmesi Yasak" Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Nevzat Baz, Yeni Doğan Ünitesi`nde anne emzirme saatlerinin olduğunu ve o saatlerde içeriye girmesinin yasak olduğunu belirterek, "Annenin çocuğunu emzirme saatlerinde kesinlikle bir erkek personelin iş haricinde girmesi yasaktır. Sadece bayan görevlilerin yapamadığını erkek görevliler yapmak zorunda kaldığı için içeriye giriyor. Ama kesinlikle emzirme saatlerinde ne bir güvenlikçi, ne de bir erkek temizlikçi içeriye giriyor. Sadece sorun çıkaran ve bayan hemşirelerin yapamadığı işleri mecburen erkek güvenlikçiler yapmak zorunda kalıyor. Onun haricinde erkek temizlikçi sadece oksijen tüpünü değiştirmek için içeriye giriyor ama böyle bir sıkıntı olursa kesinlikle buna müsamaha göstermeyiz" dedi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir