• DOLAR 32.499
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2491.326
  • ...
AB`den İsrail`e: Vur Ama Orantılı Olsun!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, yazılı açıklamasında şöyle dedi: "İsrail ve Gazze Şeridi`nde tırmanan şiddetten derin endişe duyuyorum ve her iki taraftaki can kayıplarını esefle karşılıyorum. Mevcut krizi başlatan Hamas ve Gazze`deki diğer örgütlerin roket saldırıları hiçbir hükümet tarafından kabul edilemez ve durmalıdır.

İsrail`in bu tür saldırılardan halkını koruma hakkı vardır. İsrail`e, cevabının orantılı olmasını güvence altına alma baskısı yapıyorum."

Vahşeti anlatan fotoğrafı görmediler

AB, önceki gün ajanslara düşen ve Gazze`de yaşanan vahşeti gözler önüne seren fotoğrafı görmedi. Fotoğraftaki bebek, BBC`nin Gazze muhabiri Cihad Mişaravi`nin 11 aylık oğlu Ömer`di.

BBC Dış Haberler Şefi Jon Williams, Twitter`da, Ömer Bebek`in yanı sıra Mişaravi`nin yengesinin de hayatını kaybettiğini, erkek kardeşinin ise ağır yaralı olduğunu duyurmuştu. Gazze`deki Şifa hastanesinde 11 aylık oğlunun cansız bedenini kucağına alarak feryat eden Mişarava`nın fotoğrafı İsrail`e bir kez daha lanet okuturken, Avrupa Birliği, Amerika, Kanada, Almanya ve İlgiltere yönetecileri söz konusu fotoğrafa kör kaldı.

Öte yandan AB`nin medyada yer alan görüntülerden duyduğu rahatsızlık üzerine İsrail, Gazze`de işlediği katliamı dünyanın görmemesi için harekete geçti. İsrail yönetimi, Dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 20 kadar gazetecinin Gazze Şeridi`ne geçişine izin vermedi. Sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden paylaşılan bilgilere göre, Gazze`ye geçemeyen gazetecilerin "sınırda" bekleyişleri sürüyor. (Ajanslar / Hürseda)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir