• DOLAR 32.587
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2415.362
  • ...
israil, Güney Kore`de de Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Güney Kore`de, Paylaşım Kültürü (Nanum Munhwa) adlı sivil toplum örgütü başkent Seul`deki İsrail Büyükelçiliği önünde Tel Aviv yönetimini protesto eden gösteri düzenledi. İsrail`in Gazze`ye yönelik başlattığı saldırının bir an evvel bitmesini isteyen grup, Tel Aviv yönetimini `terörist` olarak adlandırdı. Elçilik önünde ellerinde `Terör devleti İsrail` yazan pankartlar taşıyan grup, Filistin`in özgürlüğünü sonuna kadar savunacaklarını söylediler. Yoğun güvenlik tedbirlerinin aldığı gösteri olaysız bitti.

İsrail Büyükelçiliği`nin önünde ayrılan öğrenciler Seul`ün merkezi bölgelerinden Gwanghwamun Meydanı`na geçti. Grup, Gwanghwamun Meydanı`na yakın olan ABD Büyükelçiliği önünde de eylemlerini sürdürdü. İsrail`in Gazze saldırılarında dolayı ABD`yi sorumlu tutan öğrenciler, dünya kamuoyuna Filistinlilerin öldürülmelerini durdurması için çağrıda bulundu. Öte yandan öğrenciler dağıttıları basın bildirilerinde, kendi ülkelerinin İsrail`in başlattığı savaşı durdurması hususunda sorumlu olmaya çağırdı.

Meydanın ilgi gösteridiği protesto gösterisine Güney Kore`nin ünlü şairlerinden Park No-hae de katıldı. Yazdığı şiirde Gazze halkının yanında olduğunu belirten Park, bir Filistinli çocuğun gözünde İsrail`in saldırılarını anlattı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir