• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
Aile Bakanına açık mektup: Toplum yapımızı dinamitliyorsunuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aileyi Koruma Platformu Başkanı Adem Çevik, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a açık mektup yazdı.

Mektubunda ailenin sadece kadın ve çocuktan ibaret olmadığına dikkat çeken Adem Çevik, "Sayın Bakan, malumunuz olduğu üzere bugünkü anlamda çekirdek aile; anne, baba ve çocuklardan meydana gelmektedir. Aileye yönelik çalışmalarınızda, eğer siz aileyi sadece anne ve çocuktan ibaret görüp de babayı ıskalarsanız, millet olarak bizi biz yapan en sağlam toplum yapımızı dinamitlemiş olursunuz. Sayın Bakan, yine malumunuzdur ki; insan denince biz hem kadın hem erkek ve hem de çocuk anlarız. Eğer siz insana yönelik icraatlarınızda sadece kadın ve çocuğu ele alır, erkeği dışlarsanız, Allah'ın kullarını ayrıştırmış, erkeği ötekileştirmiş olursunuz." dedi.

"Sadece kadını koruma altına alarak ailede adaleti bitirmiş oluyorsunuz"

Ailede adalet yapısına vurgu yapan Çevik, "Sayın Bakan, görüldüğü üzere, Allah'ın emrettiği şekilde insan neslinin devam edebilmesi için, ailede adaletin sağlanması gerekmektedir. Sadece kadın haklarından bahsederek, her hal ve şartta, erkeği ömür boyu nafaka ödemeye mahkum etme meselesinde, erkeğin evden uzaklaştırılmasında ve karı - koca ilişkileri meselelerinde  olduğu gibi, sadece kadını koruma altına alarak ailede adaleti bitirmiş oluyorsunuz." ifadelerini kullandı.

"Bu uygulamalarla toplumda onulmaz yaralar açmış oluyorsunuz"

"Bu uygulamalarla erkeği dışlamış, ötekileştirmiş, yok saymış oluyorsunuz ve büyük bir kul hakkı ihlali yaparak aileyi parçalamış, bireyler arasında sevgi ve samimiyeti kaldırmış, toplumda onulmaz yaralar açmış oluyorsunuz." diyen Çevik, şöyle devam etti:

"Sayın Bakan, erkek dışlanırsa aile biter. Aile biterse bu toplum biter. Biz millet olarak biteriz sayın bakan ve bitiyoruz da. Allah'ın hiç de hoş karşılamadığı bir helal olan boşanmanın, böylesine dinine sadık bir toplumda, bu kadar yaygınlaşmış olması, size bir şey ifade etmiyor mu? Üzülerek söylemek gerekirse milli eğitimimiz gibi ailemiz de S. O. S veriyor sayın bakan, alarm zilleri çalıyor. Lütfen duyun ve acil önlemler alın artık. Özellikle TV kanallarında yayınlanan onlarca dizi maalesef aile yapımıza kast eden bir anlayışta hazırlanmaktadır. Biliyorsunuz ki; aile yapımıza ilk dinamit 'dallas' ve Brezilya dizileriyle atılmıştı. Lütfen aile bakanı olarak gayrı meşru hayatı özendiren, çarpık ilişkilerin pompalandığı bu dizilere de bir dur deyiniz."

"Sema Maraşlı Hanımın önerilerine kulak veriniz"

Çevik, "Kadın yazarlarımızdan Sema Maraşlı Hanımı okuyorsanız önerilerine kulak veriniz, okumuyorsanız lütfen okuyunuz. Hatta aile hakkında kafa yoran, yazı yazan münevverlerimizi, uzun yıllar hayatı birlikte paylaşmış anne babaları bakanlığınıza davet ediniz, onları dinleyiniz, görüşlerini alınız." şeklinde konuştu.

"Kılavuz olarak sadece feminizmin kokusu sinmiş olan KADEM alarak ailenin köküne kibrit suyu dökmüş olursunuz"

"Eğer, şimdiki yaptığınız gibi, kılavuzunuz olarak sadece, feminizmin kokusu sinmiş olan KADEMİ kabul ederseniz, siz de ailenin köküne kibrit suyu dökmüş olursunuz." diyen Çevik, şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü siz de kul hakkına girmiş olursunuz. Kul hakkı ihlallerini onaylamış, meşrulaştırmış olursunuz. Unutmayınız ki bir millet, güçlü aile yapısıyla, aile de güçlü bireyleriyle var olur. Bir toplum kadınlarıyla hayatta kalabildiği gibi yine kadınlarından da bozulup yok olur. Tarihin tozlu sayfaları bunun misalleriyle doludur. Adalet hakkaniyet ölçüsünde hak dağıtmaktır. Adalet terazisi şaşarsa, güven ortadan kalkar ve zulüm olur. Zulmün olduğu yerde, baskı, şiddet ve korku artar, güçlüler hep haklı olur."

"Siz o görevi kabul ettiğinize göre vebalini de üstlenmiş oldunuz"

Çevik, son olarak "Kul hakkı ihlalleri hayatın bir gerçeği ve gereği gibi kabul görür. Kul hakkının gözetilmediği bir topluma Allah'ın rahmeti, bereketi inmez. Allah'ın rahmetinin inmediği bir toplumda huzur ve mutluluk kalmaz. Zalimler hükümran olur amma zulümle de abad olunmaz Sayın Bakan. Yükünüz ağır, vaktiniz dar, meseleniz çok üstelik yetişkin elemanınız az olabilir ancak siz o görevi kabul ettiğinize göre vebalini de üstlenmiş oldunuz.  Bizden hatırlatması..." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir