• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İsrail`e Bir Tepki de Konya`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Hacıveyiszade Camii önünde bir araya gelerek Cuma Namazı çıkışında Gazze`de saldırıda ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazı öncesi konuşan AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, Yahudilerin asıl amacının Gazze olmadığını, Mekke ve Müslümanlar olduğunu söyledi.

 

Güneş, \"Peygamber ve ashabı, Hayberi Yahudilerden temizledi. Bundan dolayı bu Yahudilerin hedefi Gazze değil, Gazze`deki bir avuç Müslüman. Onların, asıl hedefi Mekke ve tüm Müslümanlık alemidir. Ecdadımız hakkı hakim kılmak için şehit oldular ve bu mirası bize bıraktılar. Bizim çevremizde Müslümanlara karşı oynan oyunlara aldanmamamız gerekiyor. Bu oyunların hepsi Müslümanları birbirine düşürüp kırdırmak için yapılıyor. Bunları iyi anlamamız ve ona göre dostumuzu seçmemiz gerekiyor\" dedi.

 

Batı`nın dost edinilmemesi gerektiğini de söyleyen Güneş, \"Bin 400 yıl önce Rabbimiz tarafından gönderilen kitapta Mevlamız, Yahudi ve Hıristiyanların dost edinilmemesini, kimlerin onları dost edinirse onlardan olacağını söylüyor…

 

Allah bizim en büyük düşmanımızın Yahudiler ve müşrikler olduğunu söylüyor. Bize düşman olarak Suriye`yi, Mısır`ı göstermiyor. Düşman olarak İsrail`i, Yahudileri ve müşrikleri gösteriyor\" diye konuştu.

 

Müslümanlar`ın birlik içinde olması gerektiğini vurgulayan AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, \"Bizler ümmet olarak birlik içinde olamadığımız için Müslümanlara karşı yapılan zulümleri düzeltemedik. Gücümüz kalmadı. Bize Avrupa Birliği diye bir şey çıkarttılar. Bu kuruluş nasıl bir alçaklık ki, bu kadar Müslüman`ın kanı akarken, seslerini çıkarmıyorlar. Bunlar zalimin önde gidenleri. Bunlar fıtratları ve inançları gereği zalim. Dünya üzerindeki Müslümanlar birlik içerisinde olmadığı için bu zalimler zulümlerine devam ediyorlar\" ifadelerini kullandı.

 

Açıklamanın ardından, ABD ve İsrail bayrakları üzerlerine benzin dökülerek yakıldı. Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından İsrail`i protesto eden gençler, İsrail ve batı aleyhinde sloganlar attı. (M. Ata Doğu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir