• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Bingöl`de Bir PKK`li Öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Valilikten yapılan açıklamada, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı koordinesinde 13-15 Kasım 2012 tarihlerinde Bingöl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki özel harekat ve komando birliklerinin yanı sıra geçici köy korucularının da katılımıyla bir operasyon yapıldı.


Genç ilçesine bağlı Dikpınar köyü kırsalında çatışmanın çıktığı ve bir geçici köy korucusunun yaralandığı, bir PKK`linin öldürüldüğünü, 2 depo ile 13 sığınağın da imha edildiği bildirildi.


Öldürülen örgüt mensubunun 2011 yılında Genç-Servi-Bayramlı mahallesinde faaliyet gösteren maden ocağına ait şantiyedeki iş makinelerini yaktığının tespit edildiği kaydedildi.


Açıklamanın devamında şöyle denildi, \"Çatışma sonrası arazide yapılan arama tarama faaliyeti esnasında, 1 örgüt mensubunun üzerinde uzun namlulu silah, 2 adet şarjör ve bol miktarda fişek yakalandı. Ayrıca 2 depo ve 13 sığınak bulunarak tahrip edilmiştir. Depo, sığınak ve arazide yapılan aramalarda, 2 adet basma düzenekli kullanıma hazır el yapımı patlayıcı madde düzeneği, 10 kilogram amonyum nitrat, 2 adet sırt çantası, 3 adet büyük akü, 150 kilogram yiyecek ile bol miktarda yaşam ve kullanım malzemesi ele geçirilmiştir\" denildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir