• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Tren ve Okul Otobüsü Çarpıştı: 65 Öğrenci Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır Ulaştırma Bakanı Muhammed Reşad el- Metini, ülkenin güneyindeki Asyut kentinin Menfelut ilçesinde, trenle bir öğrenci servisinin çarpışması sonucu çoğu çocuk en az 65 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine istifa etti.

Mısır resmi haber ajansı(MENA), Menfelut`taki ``Dar Hara`` özel okulunun öğrenci servisini yapan araçla bir trenin çarpıştığını ve kazada çoğu çocuk en az 65 kişinin öldüğünü bildirdi.

Ulaştırma Bakanı Metini`nin kazadaki sorumluluğu nedeniyle Demiryolları Başkanı Mustafa Kinavi`nin istifasını aldıktan sonra, kendi istifasını sunduğu belirtildi.

Asyut Valisi Yahya Keşk, kazanın araştırılması için komite oluşturulması ve hayatını kaybeden çocukların ailelerine sosyal yardım yapılması talimatını verdi.

Mursi, Metini`nin istifasını kabul etti

Mısır Cumhurbaşkanlığı`ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin Ulaştırma Bakanı Metini`nin istifasını kabul ettiği ve sorumluların cezalandırılması için derhal gerekli soruşturmaların tamamlanması talimatı verdiği bildirildi.

Davutoğlu taziyelerini iletti

Bu arada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kahire`de Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ve Mısırlı yetkililerle kahvaltıda bir araya geldi.

Davutoğlu, görüşmede ayrıca, Mısır`da meydana gelen ve çok sayıda kişinin öldüğü tren kazası nedeniyle Türkiye`nin taziyelerini iletti.



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir