• DOLAR 32.542
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2477.119
  • ...
STK`lardan Kiremithane Okul Müdürüne Destek Ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Aralarında Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi, Özgür Der Adana Şubesi, Kalem Vakfı, Siyer Araştırma Derneği, Yediveren Derneği, Heda Der, Mekteb Der ve Şefkatli Eller Cemiyeti gibi STK yetkililerinin bulunduğu heyet, Kiremithane İlköğretim Okulunda seçmeli Kur`an Dersine yoğun talep olması sebebiyle bazı kesimlerin iftira ve basın yoluyla linç girişimlerine maruz kalan Okul Müdürü İrfan Ayanoğlu`nu ziyaret etti.


Okul Müdürü ile bir süre sohbet eden STK yetkilileri, yaşananlar hakkında bilgi aldılar. Ziyaret sonrasında İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan STK yetkililerinden Selahattin Yeniay, "Kiremithane İlköğretim Okulunda öğrencilerin seçmeli derslerden Kur`an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi derslerini seçmesinden dolayı bazı kesimlerce okul müdürüne baskı yapılmış, bundan dolayı biz de okul Müdürüne destek ziyaretinde bulunduk" dedi.


Ziyarete katılan Özgür Der Adana Temsilcisi Hakan Yalınız ise "STK yetkilileri olarak Yüreğir İlçesi Kiremithane İlköğretim Okulunu ziyaret etmiş bulunmaktayız. Bu okulda 2012-2013 Eğitim Öğretim dönemi başlangıcında veliler tarafından seçmeli ders olarak Kur`an-ı Kerim ve Siyer Dersi yoğun bir şekilde seçilmiş. Bunun üzerine özellikle bir sendikanın yetkilileri okul yönetimi üzerinde psikolojik baskı oluşturup adeta okul müdürünü linç etme kampanyası yapmışlar. Ve baskı kurmak için partisel düzeyde olay meclise taşınmış. Biz de sivil toplum kuruluşları olarak bu olaydan haberdar olunca okul müdürünü ziyaret etmek istedik" dedi.


Kız Çocuklarımız Okullara Başörtüleriyle Girebilmeli
"Bizler Müslüman insanlarız" diyerek sözlerini sürdüren Yalınız, "Müslümanlar olarak çocuklarımızın Kuran dersini, siyer dersini almalarını istiyoruz. Bunu sağlayan uygulamanın doğru bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. Bu derslerle, 28 Şubat baskıcı döneminin yansımasının bir hatası düzeltilmiş oluyor. Tabi bu yeterli değil. Halen okullarda kız çocuklarımız dinimizin gereği olarak taktıkları başörtüsü ile okuyamıyor. Bununda biran önce kanuni düzeyde düzenleme yapılarak bu yasağın kaldırılmasını istiyoruz. Çocuklarımız rahat bir şekilde hiç kimsenin baskısı altında kalmadan okullara başörtüsü ile girebilmeli" dedi.


Kiremithane İlköğretim Okulunda uygulanan baskıların haksız olduğunu belirten Yalınız, "Sivil toplum kuruluşları olarak bu olayın takipçisi olacağız. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum; Seçmeli dersleri tercih eden bu velilere karşı okulun düzenini bozan, okulda huzursuzluk oluşturan gerek öğretmen gerekse sendikacıların okulun huzurunu bozmak suçundan haklarında soruşturma açılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir