• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
`28 Şubat Ezber Bozan Bir Darbedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu tutanaklarına göre, Çiller, 28 Şubat `ın nasıl bir darbe olduğunu şöyle açıkladı:

``28 Şubat bir darbedir. Bu belki ezber bozan bir darbedir ama bir darbedir. Ezber bozan bir darbe çünkü öncelikli olarak, zihinlerde bir darbenin silahlı, tanklı yapılması, Meclis `in önüne gelmesi, Meclis`e kilit vurulması gibi bir şartlanmışlık var. Siyasi tarihimizin bize bıraktığı bir şartlanma bu.

28 Şubat böyle değil, 28 Şubat tankla tüfekle yapılmadı, Meclisin önüne gelmedi tanklar . Eğer gelseydi, hiç kuşkum yok ki siyasetçi onu durdurmak için üstüne çıkardı, o tankların üstüne çıkılırdı ama öyle olmadı. Bunun tam tersi... Evet, Sincan `da tanklar yürüdü ama gittiği yer bir tatbikat alanıydı, en azından öyle söylendi ve öyle de oldu, Meclis`e gelmedi. Ama onun yerine, görülüyor ki Meclis`in içine bir boğa salındı ve muleta da Doğru Yol Partisi`nin üstüne atıldı ve o darbelerle o parti parçalanarak o koalisyonun ve o Hükümetin düşürülmesi meselesi icra edildi ve bir süreç halinde de devam etti.``

Tansu Çiller `in konuşmasında öne çıkan bazı ifadeler şöyle:

``(Başbakan olduğu dönemde) Ben bir görüşmeyi yaptım İsrail `de. Yaptığım görüşme özellikle PKK konusunda istihbarat alışverişine ilişkindi ve bu istihbaratın çok gizli kalması gereği vardı, talep onlardan gelmiş bir talepti.

Darbenin geçmiş darbeler gibi tankla yapılmayacağını sezinliyordum. `Arkadaşlarıma, `Darbe oluyor zaten, eğer bekliyorsanız bundan başka bir şey olmayacak.` diyordum``

PTT`yi özelleştirebilseydik, Türkiye`nin bütün borçları silenebilirdi

2001 krizine giden sürecin tohumları 28 Şubat`ta ekildi.

JİTEM`i; Cumhurbaşkanı, Genelkurmay, Orgeneral Teoman Koman`a sordum. `Cumhurbaşkanı, `yok böyle bir şeyler` dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanıyken, başörtüsü yasaklarına çok şiddetle karşı çıktım."

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir