• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
Hac Dönüşü Tutuklanarak Türkiye`ye Gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HOLLANDA - Yakın arkadaşlarından edinilen bilgiye göre, yaklaşık 20 yıldır Fransa`da yaşayan Yusuf Yüksel Hocanın başına gelenler, Dünyanın en geri kalmış ülkesinde yaşayanların bile gelmeyecek tarzda.


Yusuf Yüksel`in yurt dışı edilmesi süreci, Fransa İçişleri Bakanlığıca hazırlanan fezlekeyle başladı. Bakanlıkça Yusuf Yüksel hakkında hazırlanan fezlekede, \"Müslümanların cennete gireceği, diğer insanların cehenneme gideceği, kadınların hiçbir zaman erkeklerin önünde veya yanında yürümemesi gerektiği\" şeklinde komik suçlamalar yöneltiliyor.


Bu \"suçlamaları\" içeren fezleke mahkemece kabul görüyor ve mahkeme süreci başlıyor. Yusuf Yüksel Hocanın Fransız olan avukatı, bakanlığın Yusuf Hoca hakkında mahkemeye sunduğu iddianame karşında şaşkınlığını ifade ederek, \"Bu sözlere benzer telkinleri Hıristiyan ve Yahudi din adamları dile getiriyor. Üstelik müvekkilim bu sözleri sarf etmediğini söylüyor. Kaldı ki müvekkilim hakkında yöneltilen suçlamalarla ilgili en ufak bir delil yok\" diyerek Yusuf Yüksel`i savunduysa da, mahkeme Yusuf Yüksel`in sınır dışı edilmesi kararını onaylıyor, ancak buna karşın Yüksel`in karara 1 ay içinde itiraz hakkı olduğu belirtiliyor. Karar ne Yüksel`e ne de avukatına tebliğ edilmeyince, Yusuf Yüksel mahkemeye mektup yazarak itiraz için kararın kendisine tebliğ edilmesini talep ediyor.

 


Yusuf Yüksel, mahkeme süreci devam ettiğinden hanımıyla birlikte daha önce gitmeyi planladığı Hicaza gidiyor. Hac gidişinde herhangi bir sorunla karşılaşmayan Yusuf Yüksel, dönüşte indiği Amsterdam havalimanında hanımıyla birlikte uçak kapısı önünde bekleyen Hollanda polisi tarafından tutuklanıyor. Yapılan sorgunun ardından hanımı serbest bırakılırken, Yusuf Yüksel`in Fransa oturum belgesi elinden alınarak bugün öğle saatlerinde Türkiye`ye gönderildi.


Öte yandan Hollanda polisinin Yüksel`, neye binaen Fransa yerine Türkiye`ye gönderdiği öğrenilmezken, Türkiye`de bir kesimin \"Demokrasi ve insan haklarının anası\" olarak addettiği Fransa tarafından Yusuf Yüksel`in yurt dışı edilmesi bültenin çıkarıldığı tahmil ediliyor.


Bu arada Yusuf Hocanın Türkiye inişinde her hangi bir sorunla karşılaşmadığı öğrenildi. (Basri Özmen - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir