• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2323.403
  • ...
Adana`dan Filistin Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA-Adana Sivil Toplum Platformu ( AS Platformu)`nun organize ettiği kitlesel basın açıklaması için bir araya gelen yaklaşık bin kişi, Tahtalı Cami`de kılınan Cuma Namazından sonra tekbirler ve sloganlar eşliğinde İnönü Parkı`na kadar yürüdü.
 
Adana`daki tüm sivil toplum kuruluşlarının üye ve gönüllülerinin katılımıyla gerçekleşen Gazze`ye destek basın açıklamasını AS Platform Başkanı Mahmut Eraslan yaptı.
 
İsrail, Sadece Filistin İçin Değil Tüm insanlık İçin Tehlikeli
"Gazze`ye Saldırı İnsanlığa Saldırıdır" başlıklı basın açıklamasını okuyan Eraslan; Filistin halkına yönelik İsrail`in işlemekte olduğu insanlık dışı cinayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Üçüncü gününe giren işgalcilerin Gazze`ye gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda başta Ahmed el Caberi olmak üzere 20 Filistinli kardeşimiz şehit edilirken 235 kardeşimiz yaralandı. Şehit edilenler arasında bulunan küçük çocukların parçalanmış cesetleri katil İsrail`in sadece Filistin için değil tüm insanlık için ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır."dedi.
 
Bu Şımarık Çocuğa Artık "Dur" Demek Lazım
İsrail`in her türlü insani ve ahlaki değerleri ayaklar altına aldığını belirten Eraslan; "Gazze`ye, Müslümanlara, Mescidi Aksa`ya ve tüm insanlığa karşı yaptığı bu saldırılar ilk değildir ama son olmak zorundadır. Kurulduğu 1948 yılı öncesinden beri tarihinde kan, katliam, işgal ve zulümden başka bir şey bulunmayan bu çete devletine artık başta Müslümanlar olmak üzere tüm dünya dur demek zorundadır. Bu şımarık çocuk artık her istediğini her istediği zaman yapamaz, yapamamalıdır. Savunmasız masum insanların, çocukların, kadınların üzerine bombalarını hiç acımadan boşaltan, bir ülkeyi açlığa ve sefalete mahkûm bırakan, insanlıktan nasibini zerre kadarda almamış olan Siyonist zihniyete artık dur demek lazım."dedi.
 
BM ve NATO Zalimleri Kolluyor
İsrail`in saldırganlığına değinen Eraslan; "İsrail bir hafta içinde Sudan`a, Suriye`ye ve Filistin Gazze` ye saldırdı. Katil israil`in yaptığı katliamlar karşısında ABD, Kanada ve diğer emperyalist devletlerin verdiği tepkiler olarak "konunun İsrail`in kendisini savunma hakkı olarak" lanse edilmesi uluslararası hukuka ve topluma yönelik saygısız bir tavır olduğu gibi siyasi tarih ve uluslararası hukuk tecrübesine yöneltilmiş bir aşağılamadır. Yeryüzünün zalimleri, emperyalistleri, katilleri zalimden yana tavırlarını sürdürmekte ve sahip çıkmaktadırlar. Birleşmiş milletler, Nato ve diğer bütün paktlar ancak zalimleri korumakta ve kollamaktadırlar."dedi.
 
Müslüman ve Arap Ülkelerinin Liderleri Nerede?
İslam Ülkelerinin sessizliğine dikkat çeken Eraslan; "Maalesef İsrail yönetiminin en büyük cesaret kaynağı, yaşananlar karşısında dünya kamuoyunun büründüğü korkunç sessizliktir. Ağızlarını her açtıklarında barıştan ve insan haklarından bahseden gelişmiş ülkeler nerede? Nerede Müslüman ve Arap ülkelerinin liderleri? Bizler buradan İslam ülkelerine, İslam ülke yöneticilerine, İslam âlimlerine ve tüm yeryüzü Müslümanlarına sesleniyoruz. Sizler de halen susmaya devam mı edeceksiniz. Bu zulüm ve aşağılamaya dur deme vakti gelmedi mi. 8 milyonluk İsrail, başta 1,5 milyar İslam âlemi ve bütün dünya ile alay etmekte katliamlarına devam etmektedir. İsrail ve benzeri tüm zalimlere dur deme vakti gelmedi mi? Müslümanların namusu, insanlığın onuru ve kültürel mirası Peygamberler şehri Kudüs ve Mescid-i Aksa`ya, sahip çıkma vakti gelmedi mi? Peygamberimiz "Birbirini sevmede, birbirlerine acımada ve korumada müminler bir vücut gibidir. Vücudun herhangi bir organı rahatsız olursa, diğer organlar toptan humma ve uyumsuzluğa tutulur" buyurmuştur. Mescid-i Aksa, ümmetin şerefini temsil etmektedir. Ümmetin tarihini ve geleceğini temsil etmektedir. Mescidi Aksa`yı savunan Müslümanları savunmak tüm Müslümanların görevi değimli?"dedi.


Gazze`nin Onurlu Direnişini ve Direnişçilerini Adana`dan Selamlıyoruz.
Tüm direniş hareketlerini desteklediklerini belirten Eraslan; "Suriye`deki, Çeçenistan`daki, doğu Türkistan`daki ve buradan tüm yeryüzünde adalet, özgürlük ve vatanlarının kurtuluşu için mücadele eden mazlum, mağdur ve ezilmişleri selamlıyoruz. Yarım asırdan fazladır süren işgal ve zulümlere direnen Filistin`in, Gazze`nin onurlu direnişini ve direnişçilerini Adana`dan selamlıyoruz. Tüm şehitlere Allahtan rahmet, gazilerimize şifalar diliyoruz."dedi.
 
Sonunda Kudüs Bizim Olacaktır
Basın açıklamasını Halit Meşal`in sözleri ile sürdüren Eraslan; Son sözlerimizi Halit Meşal`in Sudan`dan İşgalci Siyonistlere seslendiği sözleri ile bitiriyorum. "Ahmed el Caberi şehit oldu ve ahirete intikal etti. O ölmedi, yok olmadı ancak siz, yok olacaksınız. İsrail işgalci ve tecavüzcü bir devlettir. İşgalciler hür halkları kontrolü altına alamaz, onlara boyun eğdiremez. Hamas ümmetin kurduğu bir teşkilattır. Onu siz yok edemezsiniz. Bu gün Ahmed el Caberi`yi yarın Halid Meşal`i öldürebilirsiniz. Ancak sonunda Kudüs bizim olacaktır." dedi.
 
Basın açıklaması sırasında sık sık tekbir ve slogan atan Filistin gönüllüleri sessiz bir şekilde dağıldı.
 
Öte yandan; AS Platformu`nun Filistin ve Gazze`ye destek amaçlı düzenlediği destek eylemine Adana`daki tüm sivil toplum kuruluşlarının üye ve gönüllülerinin katılarak destek verdiği gözlendi.

(Ayhan Kaya-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir