• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
AB`den Eğitime 2 Milyon Avroluk Hibe
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Meclis Salonu`nda bugün gerçekleştiren \"Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması Hibe Programı\" toplantısında Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri illerindeki Eğitime 2 milyon Avroluk Hibe desteği sağlanacağı belirtildi.

 

Toplantıya Milli Eğitim Müdür Vekili Gıyasettin Subay Van Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Merkez Koordinatörü Sinan İmamoğlu, Meslek Yüksek Okulu ve Okul Müdürleri katıldı.

 

Program Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Tarafından Yürütülecek
Avrupa Birliği (AB) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG OP) eğitim önceliği çerçevesinde gerçekleştirilen \"Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması Hibe Programı\" Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülecek.

 

Hedef: İnsan Sermayesine Yatırımın Arttırılması ve Geliştirilmesi
Hibe programının genel hedefinin özellikle; kız çocuklarının eğitim kalitesinin arttırılması, kız çocuklarının orta öğretim ve mesleki eğitim öğretime katılım oranının arttırılması, eğitim ortamının kalitesinin arttırılması, eğitim sistemi dışında kalmış kız çocuklarının tekrar ilgili eğitim sistemine kazandırılması olduğu belirtildi.

 

Ayrıca bu kapsamda, eğitim-öğretim kurumları veya mahalli idareler bu hibe programına proje sunabilecek.

 

Öte yandan bu teklif çağrısı için ayrılan toplam indikatif tutarın 10 milyon Avro olduğu belirtilerek, bunun 2 milyon Avrosunun özellikle Van, Muş, Hakkâri ve Bitlis illeri için kullanılacağı kaydedildi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir