• DOLAR 32.58
  • EURO 35
  • ALTIN 2418.924
  • ...
Zazaca Dil Kursu Verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Ankara`da faaliyet gösteren Bingöl İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği (Ankara BİNYAR) Başkanlığı`nca açılması planlanan Zazaca dil kursu, İngilizce dil kursu ve Bilgisayar kursu için ilk adım atıldı.

Zazaca Dil Kursu`nun 17 Kasım 2012 Cumartesi günü saat 14.00`te Necatibey Caddesi`ndeki dernek merkezinde başlayacağını bildiren Ankara BİNYAR Başkanı Hüseyin Gazioğlu, iki grup halinde Cumartesi ve Pazar günleri sürdürülecek kursta eğitimlerin Bingöllü öğretmen Nurettin Beltekin tarafından verileceğini kaydetti.

Gazioğlu, \"Fiziki koşullar göz önüne alınarak iki grup oluşturmak zorunda kaldık. Her grup yaklaşık 15 kişi civarında. Cumartesi bir grup, Pazar bir grup eğitim görecek. Dersler saat 14.00`te başlayacak. İlk ders zili de 17 Kasım Cumartesi günü çalacak. Amacımız, hem hemşerilerimiz arasında birlikteliği sağlamak, hem de isteyenlere Anadilimiz olan Zazaca`yı öğretmektir. Yakında İngilizce dil kursu ve Bilgisayar kursu da açmayı planlıyoruz\" dedi.

Ayrıca SODES kapsamında SPSS eğitimi projesi hazırlandığını ve Bingöl Belediyesi ile ortak çalışma yapılacağını belirten Gazioğlu, bu proje ile gençlere istihdam alanının oluşacağını ve böyle projelerin de devamlı olarak geliştirileceğini sözlerine ekledi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir