• DOLAR 32.589
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2499.378
  • ...
Midyat'ta Regaib Kandili dualarla İhya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat İlçe Müftülüğü tarafından ibadete yeni açılan Bahçelievler Mahallesi'ndeki Hazreti  Veysel Karani Camisi’nde halkın yoğun katılımıyla Regaib Kandili programı düzenlendi

Yatsı namazını müteakiben başlayan program Kur’an-ı Kerim, salâvatlar ,üç dilde Mevlidi Şerif ve ilahilerle devam etti

Ardından bir vaaz veren Midyat ilçe vaizi Nurullah Nur, mübarek üç aylara girmenin sevincini yaşadıklarını ifade ederek İslam coğrafyasındaki zulüm ve katliamların bitmesi için duada bulundu.

Kandil programına özellikle çocukların ilgisi yoğundu.  Programın ardından konuşan vatandaşlar İslam âleminin kurtuluşu için dua ettiler

Program sonrası İLKHA muhabirine açıklamada bulunan Midyat İlçe Vaizi Nurullah Nur, rahmet pınarının oluk oluk akacak üç ayların başlangıcı itibariyle Regaib kandilini İhya ettiklerini söyledi.

Nur, "Regaib kandili cümle İslam âlemine hayırlar getirsin, hayırlara vesile olsun inşallah. Malumunuz olduğu üzere Regaib kandili mübarek üç ayların arifesidir. Bu münasebetle Rahmet Pınarının oluk oluk aktığı mübarek üç aylar artık idrak etmiş bulunuyoruz. Bu mübarek üç aylar ile ilgili Peygamberimizin (Sallallahu  Aleyhi  Vesellem) bir Hadis-i Şerifinde, 'Ya Rabbi! Recep ve Şaban aylarını hakkımızda hayırlı kıl, mübarek kıl ve bizi sağ salim bir şekilde Ramazan ayına kavuştur.' buyuruyor.  Aslında Peygamberimizin bu hadisi bu üç ayların bereketini özetliyor. Hakikaten insanın mübarek üç aylarda bir nefis muhasebesi yapması ve kendisine çeki düzen vermesi gerekiyor. Varsa eksiği noksanı ki mutlaka hepimizde vardır… İnsanız beşeriz.  Varsa bir eksiğimiz bunu düzeltmemiz gerekir. Bol bol tevbe istiğfar etmemiz gerekir ve mübarek Ramazan ayına temiz bir kalple tertemiz bir ruhla kavuşmamız ve bunu idrak etmemiz gerekir. Yüce Allah (Celle celaluhu) o mübarek gecelerin bu mübarek üç ayların hürmetinden, bereketinden ve feyzinden bizleri mahrum etmesin inşallah. Yüce Allah (Celle Celaluhu) sağ salim bir şekilde Ramazan ayına ulaşmayı ve cümle İslam âlemine rahmetini ve bereketini kavuşturmayı nasip etsin inşallah. Tekrar gecemiz mübarek olsun." dedi.

Abdurrahman Yıldız isimli vatandaş ta Regaib kandili ve üç ayların İslam ümmetine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Yıldız, "İslam âlemi için gerçekten hüzün içerisindeyiz. Özellikle İslam coğrafyasında zulümler, ölümler ve kardeş kavgası had safhadadır maalesef. Üzülerek bunları söylüyoruz. Allah'tan niyazımız, temennimiz tüm Müslüman kardeşlerimizin huzur içerisinde, birlik beraberlik içerisinde hayatlarını sürdürmeleridir. Özellikle Mısır'daki Firavun zindanlarında Firavun sisteminde, gerçekten günümüzün sahabeleri Mısır zindanlarındaki kardeşlerimizin kurtuluşuna özgürlüğüne vesile olmasını dua etmeliyiz, niyazda bulunmalıyız. Arakan'daki Müslüman kardeşlerimiz, yani dünyanın tüm coğrafyasındaki kardeşlerimize dua niyazında bulunmalıyız. Kendimize de özellikle format çekmeliyiz. Nasıl format çekeceğiz, yani kendimizi günahlardan arındıracağız. Kötülüklerden, gıybet, dedikodu ve fesatlıktan arındıracağız. Ve üç aylar iklimine inşallah kendimizi böyle mutlu bir şekilde almış olacağız, girmiş olacağız." şeklinde konuştu.

Cemil Fidan ise, "Bugün Regaib Kandilini kutluyoruz. Allah bütün Müslümanları kazalardan belalardan ve zalimlerden korusun. Her iki dünyada muvaffak etsin. Allah Müslümanları sevmeyen Amerika ve israili cezalandırsın." dedi.

Resul Karataş, "Mübarek üç aylara giriyoruz. Allah’a şükürler yetiştik. Regaib Kandilinin günahlarımızın affına vesile olmasını diliyoruz. Allah Müslümanları bütün belalardan kazalardan ve musibetlerden zalimlerden muhafaza etsin." diye belirtti.

Muhammed Şimşek, "Bugün Regaib kandili. Bugün Müslümanlara dua etmeye geldik. Allah'a secde etmeye geldik. Allah kâfirin zulmünü bizden uzak, bizi de  Allah'a yakın kalsın. Allah, bizim, tanıdıklarımızın ve tüm kardeşlerimizin günahlarını bağışlasın. Bizleri Peygamber Efendimize layık bir ümmet olmayı nasip eylesin." şeklinde duada bulundu.
Programın ardından cemaate çeşitli ikramlarda bulunuldu. (Süleyman Tunç-İLKHA)



































Bu haberler de ilginizi çekebilir