• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
Bursa`da Gönüllü Kuruluşlar Platformu İsrail`i Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - 72 kurumun birleşiminden oluşan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP), Cuma namazının ardından Ulucamii bahçesi Orhangazi Parkında yaptıkları basın açıklamasıyla Gazze`ye saldıran Siyonist İsrail`i kınadı.

 

Basın açıklamasını Mavi Marmara gemisinde bulunan Platformun icra heyeti üyesi ve Bursa İHH Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan okudu. İsrail saldırılarında onlarca Filistinlinin şehit olduğunu hatırlatan Kaptan, \"Gazze`ye yönelik saldırılar karadan, havadan, denizden olmak üzere üç koldan sürüyor. İsrail`in Gazzeye düzenlediği hava saldırısında İzeddin Kassam Tugayları Komutanlarından Ahmet Cebari Şehid oldu.

 

\"BM`yi Göreve Çağırmak Acizliktir\"
Siyonist İsrail yönetimi tahrif edilmiş Tevrat`tan esinlenerek bu saldırılara \"Bulut Sütunu\" adını verdi. Şimdi bu saldırılarla ilgili Birleşmiş Milletleri göreve çağırmak acizliktir. Birleşmiş Milletlerin bugüne kadar İsrail`e en ufak bir yaptırımı olmamıştır. Bundan sonrakiler için de çağırmak hayalci bir tutum olacaktır.\"dedi.

 

Kaptan sözlerini şöyle sürdürdü: \"Terörist İsrail`in yaptığı saldırıyı sivil toplum kuruluşu olan platform olarak kınıyoruz. Ancak İslam ülkelerinde gücü elinde bulunduran yöneticilerin ve hükümetlerin kınama düzeyinde kalan tepkilerini de muvazaa üzere yapılmış açıklamalardan öteye olmayacağını şimdiden ilan ediyoruz.\"

 

Şımarık İsrail`in en kısa zamanda döktüğü kanda boğulacağına inandıklarını ifade eden Kaptan, \"Son olarak bu katliamlara ses çıkarmayarak zulme ortak olanları da kınıyoruz.\" dedi. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir