• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
İsrail Zulmüne Viranşehir`den Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde Cuma Namazından sonra Viranşehir Cami Der, İHH ve Saadet Partisi ortaklaşa basın açıklaması düzenleyerek İsrail vahşetini protesto etti. Eski Hamam Caddesi Göl Cami`nin ününde saat 13.00`te başlayan basın açıklamasıda sık sık tekbiler getirildi. Basın açıklaması sırasında İsrail aleyhine slogan atan vatandaşlar Filistin direnişini selamladılar.
 
STK`lar adına basına açıklamasını okuyan Lütfü Tekin, Siyonist zulmünü telin etmek ve  dikkatleri İsrail`in son saldırılarına çekmek için toplandıklarını ifade etti. Tekin, "İsrail terör devletinin Gazze`de giriştiği katliam, yaşlı, kadın ve çocuk demeden yüzlerce masum insanı hunharca katletmesi, bütün İslam âlemini öfkeye boğmuştur." ifadelerini kullandı.
 
Filistin Ümmetindir
Siyonizm`in barbarlığının bir kez daha onun cani karakterini tescil ettiğini ve gerçek yüzünü bütün dünyaya gösterdiğini ifade eden Tekin "Filistin, yalnız Filistinlilerin değil, aynı zamanda İslam ümmetinin ortak davasıdır. Dolayısıyla İsrail`in bu büyük vahşetine ve soykırımına seyirci kalmamız mümkün değildir. Gazze; İnsanlığın sessiz bakışları arasında yok edilmeye çalışılırken Müslüman halkların hala buna seyirci kalması büyük bir gaflettir. İslam dünyasının parçalanmışlığı ve gafleti İsrail denen terör devletine cesaret vermiş ve onun elini daha da güçlendirmiştir. İslam âleminin bu gafleti, Filistinlilerin katledilmesine sebep olurken bizleri de kahretmektedir. Bundan daha kahredicisi ise bütün İslam âleminin bu drama seyirci kalmasıdır. Müslümanların bu sessizliği en büyük musibettir. İşte bu nedenle "haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" sözüne binaen, bu saldırıları şiddetle kınıyor ve nefretle tel`in ediyoruz. Vahdetten uzak İslam âlemini bu vahşete karşı durmaya ve birlik olmaya davet ediyoruz." dedi.

Müslüman`ın Müslüman`dan başka dostunun ve Allah`tan başka yardımcısının olmadığını ifade eden Tekin. "Bu vahşet ancak Müslümanların tek ses tek yürek ve tek bilek olmalarıyla durur. Müslümanlar her türlü ayrılığı aşmadıkça, çalışmalarını namaz kılar gibi, tek bir hedefte toplamadıkça ne bu katliamlar durur, ne de mazlumların gözlerindeki yaş kurur.

Allah aşkına biz hala neyi bekliyoruz. Yapılan soykırımı görmüyor muyuz? Filistinli annelerimizin feryatlarını duymuyor muyuz? Yeryüzünde akıtılan Müslüman kanı yetmiyor mu? Mazluma sahip çıkma zamanı gelmedi mi? Siyonist ve zalimlerin alçak yüzlerine tükürmenin zamanı gelmedi mi?" şeklinde konuştu.

İslam devletleri ve özelde Türkiye hükümetine seslenen Tekin, israi vahşetine karşı yapılması gerekenleri şöyle ifade etti:

Başta İslam Devletleri Olarak;

- İsrail ile bütün diplomatik ilişkiler kesilmeli, bütün antlaşmalar iptal edilmeli ve İsrail`e her konuda ambargo uygulanmalıdır.

- İslam Birliği Ordusu kurulmalı ve Müslüman halkların kurtuluşu için seferber edilmelidir.

- İslam ülkeleri bünyesinde özelde Filistin`e genelde bütün dünya Müslümanları için yardım fonu kurulmalıdır.

-İslam ülkelerinde Siyonist devlete ekonomik destekte bulunan firmalar deşifre edilerek teşhir edilmeli, İslam dünyası olarak geniş çapta ve sürekli bir boykot uygulanmalıdır.
 
Özelde Türkiye Olarak

-İsrail ile bağlantısı olan kurum ve kuruluşlar derhal kapatılmalıdır.

-Siyonist devletin en büyük destekçisi olan ABD ile müttefikliğe son verilmelidir.

-İslam`ın izzeti için mücadele eden HAMAS, İslami Cihad ve benzeri yapılanmalara destek verilmelidir.

-Özellikle Müslüman halkları ilgilendiren meselelerde İslam dünyası ile ortak hareket edilmelidir.
 
Şimdi İsrail`in Haritadan Silimesi Gerektiğine İnanıyoruz
Biz Müslümanlar peygamber efendimizin bize emanet bıraktığı kuran ve sünnete sarılarak tefrikaya düşmemeliyiz. Çocuklarımızı İslam terbiyesiyle yetiştirerek yarınlarını zalimlerin tasallutundan kurtarmalıyız. Sahabe-i kiramın peygamber efendimizi rehber edindiği gibi bizler de onu rehber edinmeliyiz. Gaflet uykusundan uyanıp şeytan ve dostlarının tuzaklarını boşa çıkarmalıyız.
 
Yahudi zalimlerini, onu sürekli destekçisi Amerika`yı, yerli işbirlikçilerini, Müslüman coğrafyalarda kan akıtan müstekbirleri ve bu cinayetlere sessiz kalan, sözde Müslüman liderleri tel`in ediyoruz. Yanı başımızda Suriye halkına bu katliamı reva gören zalim Esat rejimini ve sömürgeci müstekbirleri şiddetle kınıyoruz.
 
Bölgemize huzur ve barışın gelebilmesi için İsrail terör devletinin haritadan silinmesi gerektiğine inanıyoruz.
 
Ya Rabb! Zalimlerin saflarını böl, birliklerini boz ve güçlerini darmadağın et. Biz Müslümanların namazda saflarını birleştirdiğin gibi, yüreklerimizi de birleştir. Aramızdaki tefrikayı kaldır. Yeryüzünde İslam`ın izzeti için mücadele eden mücahitlere güç ver, zaferler ihsan eyle.

`Sakin Allah`ı, zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma; gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne kadar onları ertelemektedir.`(İbrahim 42.) "Her kışın bir baharı, her gecenin de bir sabahı vardır. Evet; ümitvar olunuz! Şu istikbaldeki inkılâplar içerisinde, en gür seda İslâm`ın sedası olacak, Kur`an`ın ve Sahib-i Kur`an`ın sedası olacaktır."
(Sabri Acet-İLKHA)

 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir