• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Diyarbakır, Siyonist israil Katliamlarını Protesto Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`da 47 İslami Sivil Toplum Kuruluşu Cuma Namazında Ulu Camide biraraya gelerek terörür, siyonist ve işgalci İsrail`in Filistin`de yapılan katliamlar ile ilgili kitlesel bir basın açıklaması yaptı.
Kitlesel basın açıklamısından önce Ulu Cami`de Cuma Namazından sonra saldırgan İsrail`in saldırıları sonucu şehid olan Filistinli Müslümanlar için giyabi cenaze namazı kılındı. Giyabi cenaze namazından sonra cami cemaati slaoganlar ve tekbirler eşliğinde camide çıkarak basın açıklamasının yapılacağı alana geldiler.
 
İsrail Sapkın Bir İnanca Sahiptir
Sık sık tekbir ve İsrail ile Amerikaya ölüm sloganlarının atıldığı kitlesel basın açıklamasını 47 STK adına Hamit Yaz okudu. Yaz basın açıklamasında, Geçmişinden hiçbir ders çıkartmayan Siyonist İsrail yönetminin tahrif edilmiş Tevrattan esinlenerek bulut sütunu adını verdiği bir operasyon ile Filistin`nin Müslüman halkın seçilmiş temsilcisi olan Hamas`a bağlı İzzettin Kasam Tuğayları komutanı Ahmet Cebari ve birçok sivil sivilin i İnsansız(İnsafsız) Hava Araçları ile Gazze`de kalleşçe şehit ettiğini hatırlattı. Yaz,Siyonis İsrail büttün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sabkın bir inanca sahip olduğunu belirterek, Kuruldupğundan beri İsrail`in izlediği politikanın da kan üzerinede olduğunu ve şimdiye kadar değişmedini ve asla değişmeyeceğine vurgu yaptı.
 
BM`yi Göreve Çağırmak Bir Acizliktir
İsrail`in korkusunun yok olma korkusu olduğunu ifade eden Yaz, kitlesel basın açıklamsını daha sonra şöyle sürdürdü: "Terörist İsrail`in Kurban Bayram`ı öncesi Sudan`a yaptığı saldırının İslam ülkeleri tarafından görmezden gelinmesi bu saldırılar için cesaret bulmasına neden olmuştur. Bu saldırılar ile ilgili BM`yi göreve çağırmak bir acizliktir. BM İsrail`e bu zamana kadar en ufak bir yaptırımı olmamıştır. Bundan sonra ki süreçte de BM`de İsrail`e karşı herhangi bir yaptırım beklemek hayalci bir tutum olacaktır."
 
Amerika Siyonizme Hizmeti Kendine Hedef Seçmiştir
Amerika`nın İsrail`in bu davranışını görmezden geleceğinin altını çizen Yaz, Ameraka`da, AB`de, İsrail`in de İslam düşmanlığı üzerinde ittifak ettiğini sözlerine ekleyerek Amerika ve Avrupa Birliğinin Siyonizme hizmet etmeyi kendilerine en yüksek hedef seçtiği tespitinde bulundu.
 
Sinirleri Alınan İslam Ümmeti, Zulümlere Karşı İslam Birliği Kurmalıdır
Mavi MarmaraGemisi katliamından sonra İsrail tüm dünyanın, gözleri önünde pervasızca katletmeye devam ettiğini açıklayan Yaz, basın açıklamsına şöyle devam etti: "Sinirleri alınan İslamÜmmeti artık bu acıları bağrında hissetmeli ve bir an önce bu uykudan uyanmalıdır. Dünyanın neresinde olursa olsun kim olursa olsun zulme destek veren zalimdir katildir. Zalim diktaların bir hesabı varsa alemlerin Rabbi olan Allah`ın da bir hesabı varıdr. Buradan İslam ülkelerinin tüm yöneticilerine hükümetlerine ve halklarına sesleniyoruz; Dünyada huzur ve barış ortamı isteniyorsa bunun tek yolu vardır o da adalet ve vahdet ekseninde bir araya gelmeleri ve İslam Birliği`ni kurmalarıdır. Ayrıca Müslümanlara yapılan başı ve sonu beli olmayan bu saldırılara karşıda İslam ülkelerinin sadece kınama gibi bir acizyet düzeyinde kalmamasını istiyoruz."
 
Gazze İslam Ümmetinin Kanayan Yarasıdır
Yaz kitlesel basın açıklamasını son olra, teröris İsrail`in yaptığı bu sol saldırıyı kadim kent Diyarbakır`daki Müslümanlar olarak şiddetle lanetlediklerini ve kınadıklarını belirterek, Gazzenin İslam Ümmeti`nin kanayan yarası olduğunu sözlerine ekledi.
 
Kitlesel basın açıklamasına katılan vatandaşlar İlke Haber Ajansına yaptığı açıklamada terör devlet İsrail`in katliamlarını kınayarak Müslümanların İsrail`e karşı birlik ve beraberliğin oluşması gerektiği yönünde görüş belirtiler.
Kitlesel asın açıklamaıs Fırat Taşçıgil`in okuduğu dua ile sona erdi.
 
Basın Açıklamasına Destek Veren STK`lar
Anadolu Gençlik Derneği, Ay-Der, Bayındır Memur-Sen, Bem-Bir-Sen, Birlik-Haber-Sen, Büro Memur-Sen, Cansuyu Derneği, Cami-Der, Çarıklı Derneği, Dem Derneği, Dider, Din Bir Der, Dicle Fırat Diyalog Grubu, Din-Bir-Sen, Diyanet-Sen, Diyarbakır İnsani Yardım Derneği, Eğitim-Bir-Sen, Enerji-Bir-Sen, Gönül Köprüsü Derneği, Hayat-Der, Hizmet-Der, Hür-Der, İhvan-Der, İkra Eğitim Der, İlim-Der, İlim Yayma Cemiyeti, İlmi Der, İmam Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Der, İnsan ve Erdem Hareketi, Köy-Der, Kültür Memur Sen, Mazlum-Der, Memur-Sen, Mustazaflar Cemiyeti, Öğ-Der, Özgür-Eğitim-Sen, Sağlık-Sen, Sahabe-Der, Sek Der, Şafak-Der, Şefkat-Der, Şura-Der, Toç-Bir-Sen, Ulaştırma Memur-Sen, Yeni İhya-Der, Yetim-Der, Yusufi-Der. (Osman İçli- Yakup Moğulgani-Ayettullah Turgut/İLKHA)
 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir