• DOLAR 32.6
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2499.014
  • ...
Çinli Öğrenciler, Kuran Öğreniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Çin`den Kuran-ı Kerim, Arapça ve Türkçe eğitim almak isteyen adaylar arasından seçilen öğrenciler, Adana İl Müftülüğe bağlı Sarıçam ilçesi Baklalı Yatılı Kuran Kursu`na getirildi.

 

Bir süre Türkçe eğitimi alan konuk öğrenciler, daha sonra temel Arapça, temel dini bilgiler ve tecvitli Kuran-ı Kerim okuma eğitimi almaya başladı.

 

Çin Halk Cumhuriyeti`nin değişik eyaletlerinden gelerek Adana`da eğitim ve öğretim alan 18 öğrenci bulunduğunu söyleyen Adana İl Müftüsü Arif Gökce, Öğrencilerin Çin Halk Cumhuriyeti`ndeki eğitim alt yapısının yetersizliği sebebiyle Türkiye`yi tercih ettiklerini belirtti.

 

Öğrencilerin Türkiye`den Çin`e giden sivil toplum kuruluşları temsilcileri kanalıyla Adana`ya getirildiğini ifade eden Gökce, \"Eğitimlerini, hafızlıklarını ilerletmek isterlerse bu yavrularımızı üç yıla kadar burada misafir edeceğiz. İlk etapta 20 öğrenci gelmişti, bunlardan ikisi havamıza, suyumuza alışamadı ve ülkesine geri döndü. Önümüzdeki günlerde 17 öğrenci daha eğitim programına katılmak için gelecek. Adana`ya Kuran-ı Kerim başta olmak üzere Türkçe ve Arapça öğrenmek için gelecek öğrencilerin arasında 3 de kız öğrenci bulunacak\" dedi.

 

Peygamber Efendimiz `in bir hadisinde \"İlim Çin`de de olsa gidip alınız\" dediğini belirten Gökce, \"İlmin vatanı yoktur, Çin`de, Türkiye`de veya dünyanın neresinde olursa olsun biz Müslümanlar ilmi almalıyız. Peygamber Efendimizin hadisi, bu sefer Türkiye`de tecelli etti. Çin Halk Cumhuriyeti`nden öğrencilerin Türkiye`ye Kuran-ı Kerim öğrenmeye gelmesi, bir tekerrür olarak değerlendirilebilir. Biz Çin`e gidemedik, ama Çinli kardeşlerimiz buraya ilmi öğrenmeye geldiler. İnşallah bunun devamı da gelir. Bizim de Çin`den alacağımız varsa tereddüt etmeden gider Çin`den alırız\" diye konuştu. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir