• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yardım `Birleşmiş Yürekler`den Beklenmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Gaye Der ve Ab-ı Hayat dergisinin ortaklaşa düzenlediği ve sunumunu Araştırmacı-Yazar Ramazan kayan Hoca`nın yaptığı Hicret ve Evrensel Kardeşlik konulu Konferans, saat 19.00`da Belediye Nikah Salonunda yapıldı.

Fethullah Karakış`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, Anadolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şakir Berçin`in, günün anlam ve önemine binaen yaptığı kısa konuşmayla devam etti. 1986 yılında Şimon Peres`in, \"Kur`an-ı Kerim sizin devletinizin yıkılacağından haber veriyor\" diyen gazetecilere, `Kuran`ın bahsettiği Müslümanlar gelsin düşünürüz\" şeklindeki cevabını hatırlatan Berçin, \"İnşallah Kuran`ın bahsettiği Müslümanlardan oluruz\" temennisinde bulundu.

Daha sonra mikrofona gelen Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Süleyman Güler, Peygamber Efendimiz`i (s.a.v) anma, anlama ve Peygamber Efendimizin hicreti ile ilgili bir şiir okudu. Son olarak sunucu: \"İnsan müebbet muhacir, hayat ebedi hicrettir ve hicretin hakkını verenlerin yolunun sonu, hicrettir\" diyerek sözü araştırmacı yazar Ramazan Kayan`a bıraktı.

Hicri yılın ilk ayının Muharrem olması ve Aşura gününün bu ayda olması nedeniyle Kerbela olayına değinen Kayan hoca, yakın zamanda terör devleti İsrail`in Müslümanlara yapmış olduğu zülüm ile yeni yeni Kerbelaların yaşandığını ve Müslümanların zalimlerin zulmü altında acımasızca şehit edildiklerini belirtti.

Aslında zamanın Müslümanların birlik zamanı olduğunu ifade eden Kayan, yardımın Birleşmiş Milletler`den beklenilmemesi gerektiğini, tam aksine yardımın birleşmiş yürekler ile olabileceğini vurguladı. (Emrullah Güneş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri