• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Uzmanlar `İşgal Rejimi Artık Kendini Koruyamaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal ordusunun, iki gündür Gazze’ye karşı yaptığı saldırılar ve Hamas’ın buna verdiği cevabı değerlendiren uzmanlar, Hamas’ın bu saldırılara dayanmaya ve işgal ordusunu püskürtmeye gücünün olduğunu belirttiler.

Uzmanlar konuyla ilgili yaptıkları değerlendirmede, işgal tarafının savaşın ilk saatlerinde direnişin silah ve mühimmat depolarını bombaladığını iddia ettiğini bunda başarılı da olmuş olabileceğini, ancak bu iddiadan hemen sonra Hamas ve diğer grupların misillemede bulunmaya ve ilk defa Tel Aviv’i vurmaya başladıklarını, bu saldırıların da direniş için başarı olduğunu belirttiler.

Askeri uzman Safvet Ez-Zeyyat ise, “İşgalcinin saldırıları devam etse de Hamas’ın uzun zaman buna dayanabileceğini düşünüyorum. Hamas’ın sahada uyguladığı yeni taktiklerle Demir Kubbe’yi es geçmesi bunun delilidir” dedi.

Kassam Tugaylarının elinde büyük miktarda füze olduğuna inanan işgal rejiminin uzun süre Gazze’yi vuramayacağını belirten Ez-Zeyyat, işgal yönetiminin artık kendini güneyden koruyamadığını söyledi.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan askeri uzman Husam Suveylim ise şunları söyledi: “Hamas şu anda yerden yere atılan 110 kilometre menzilli füzelere sahip. Bi’ri Seba’da etkin olan Kassam isimli füzelerden elinde bin adet var. Silahın yanında belli noktalara operasyon yapabilecek donanımlı komando birlikleri de var.”

Kassam Tugayları, Çarşamba Gününden Beri Siyonist Hedeflere 527 Füze Attı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin El-Kassam Tugayları, Siyonist işgal güçlerinin Gazze’de Kassam Tugayları komutanı El-Ca’beri’yi şehit ederek başlattığı saldırılara karşılık kendisine bağlı mücahitlerin Siyonist hedeflere şimdiye kadar 527 füze fırlattığını duyurdu.

Kassam Tugayları, dün gece (15 Kasım Perşembe) yayınladığı askeri bildiride şu rakamları verdi: “Kassam Tugayları, işgal ordusunun saldırılarına karşı Çarşamba günü başlattığı Siccil Taşları operasyonunda Siyonist hedeflere 527 füze atmayı başardı. Bu savaşta Tel Aviv ilk defa vurulurken, yerden havaya atılan füzeyle de Siyonist işgal ordusuna ait insansız bir hava aracı düşürüldü.”

Kassam Tugaylarının operasyonlarıyla ilgili bilgi veren Siyonist televizyonu 2. kanalı ise, Gazze’den atılan füzeler nedeniyle şimdiye kadar 3 kişinin öldüğünü 80 kişinin de yaralandığını belirtti.

filistinhaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir