• DOLAR 32.453
  • EURO 34.487
  • ALTIN 2467.603
  • ...
İMKANDER, Suriye`ye Yardım Götürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İMKANDER yardım ekipleri Halep yakınlarındaki kasabalarda gıda dağıtımları yaptı. Ailelerinden pek çok ferdi savaş sebebiyle kaybeden Suriyeli çocuklar dağıtılan şekerlerle bir nebze olsun mutlu oldular.

İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Suriye içindeki yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Yardım ekipleri, Halep yakınlarındaki, Ed Dana, Dar-et Izze, Zarzita, Faturah gibi köy ve kasabalarda bebek maması, temel gıda maddeleri, battaniye ve çadırdan oluşan yardım malzemeleri dağıttı.

İMKANDER ekibiyle birlikte bölgeye giden ve Dernek Genel Sekreteri Volkan Akkaya ile birlikte dağıtımlara refakat eden Dernek Başkanı Murat Özer yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelerde hayat normal akışına dönmeye çalışırken, Halep gibi büyük sanayi kentlerinde hayatın durması sebebiyle ülkede hiçbir üretim yapılamıyor. Bu sebeple bebek maması gibi sanayi üretimi gerektiren temel gıda maddelerine çok fazla ihtiyaç var. Soğukların yaklaşması ve pek çok bölgede elektrik ve yakıt sıkıntısı çekilmesi sebebiyle bölgeye özellikle de hastanelere jeneratör, battaniye, çadır ve konserve gönderilmesi gerekiyor. Yardım yapacak hayırseverlerimizden bu ihtiyaçlara odaklanmasını rica ediyoruz."

Suriye içindeki mültecilerin sorunlarına da değinen Özer, "Suriye sınırından girdiğiniz andan itibaren çadırkentler sizi karşılıyor. Cilvegözü sınır kapısı başta olmak üzere tüm sınır kapı ve köylerinde çadırkentler oluşmuş durumda. Bu noktalarda da en az Türkiye içindeki kadar mülteci var ve Türkiye`ye girmeyi bekliyorlar. Fakat yardımları ulaştırmak konusunda sıkıntılar da yaşamaya başladık. Türkiye, yardım prosedürünü ağırlaştırmış durumda. Bu uygulamanın rahatlatılmasını talep ediyoruz." dedi.

Dar-et Izze Hastanesi`ne ilaç yardımlarını ulaştıran yardım ekibi, çocukları da unutmadı. İki yıla yakın bir zamandır devam eden savaş sebebiyle travma yaşayan, ailelerinden pek çok ferdi kaybeden Suriyeli çocuklara şekerleme dağıtan yardım ekibi, çocuklara moral vermeye çalıştı.

"Kafkasya`dan Ortadoğu`ya Tek Ümmetiz" sloganıyla faaliyetlerini sürdüren İMKANDER Suriye halkına yardımları ulaştırmaya devam edecek. Hayırseverler www.imkander.org.tr adresinden dernekle irtibata geçebilirler.

HAKSÖZ-HABER

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir