• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır Başbakanı Filistin`e Gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Başbakanı Hişam Kandil, iki gündür İsrail saldırısı altında olan Gazze`ye gitti. Gazze`de iki günde 300`den fazla noktayı bombalayan İsrail, Mısır Başbakanı Hişam Kandil`in 3 saatlik ziyareti sırasında "ateşkes" ilan ettiğini duyurdu. Hamas da, bu süre içerisinde İsrail tarafına roket fırlatmayacağını açıkladı.

İsrail sadece dün gece Gazze`de 200 saldırı gerçekleştirdi. Hamas ise, İsrail tarafına 10 roket fırlattı. 30 bin yedek askere "hazır ol" çağrısı yapan İsrail, kara operasyonu için tanklarını Gazze sınırında bekletiyor.

Bu çatışmaların gölgesinde Filistinlilere destek vermek için Gazze`ye giden Mısır Başbakanı Hişam Kandil`i sınırda Filistinli yetkililer karşıladı.

Filistinli bir güvenlik yetkilisi AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, "Mısır Başbakanı Kandil`in Refah geçiş kapısına geldiğini ve Gazze`nin yönetimindeki Hamas yetkilileri tarafından karşılandığını" söyledi. İsrail ise sınırlarına düşen Hamas roketlerine misilleme olarak başlattığı operasyonları hız kesmeden sürdürdü.

İsrail`in Gazze`ye düzenlediği hava destekli saldırılarda üçüncü güne girilirken, sabah saatlerinde yeni saldırı haberi geldi. Bir saatten kısa sürede yaklaşık 200 saldırı gerçekleştirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir