• DOLAR 32.592
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2498.181
  • ...
Kur`an Meali Sınavı Pazar Günü Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Türkiye geneli 68 merkezde yapılacak olan Kur`an İlimleri ve Meal Sınavı bu Pazar günü yapılacak. Batman merkezli Kur`an Nesli Platformunun düzenlediği Kur`an İlimleri ve Meal Sınavı`na bu yıl 10 binden fazla kişinin katılacağı açıklandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Kur`an Nesli Platformu Başkanı M.Ali Altun, "Kur`an Nesli Platformu olarak geçen yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye geneli 68 merkezde `Kur`an İlimleri ve Meal Sınavı` düzenliyoruz. Bütün merkezlerde sınavın altyapısı oluşturulmuş, görevli ve sınavın yapılacağı mekânlar tahsis edilmiş. Soruların tümü Kur`an-ı Kerim`in 10 Cüz`ünden ve Kur`an Nesli`ne Kuran İlimleri adlı eserden hazırlandı. Sorularımızın tümü âlimlerin kontrolünden geçerek hazırlandı. Türkiye genelinde müracaat sayımız Elhamdülillah 10 bini geçti. Bu sayı geçen seneye nazaran ikiye katıldı" dedi.

Sınavlar Okullarda Yapılacak
Altun, "Bütün merkezler ile Milli Eğitimle yaptığımız yazışmalar neticesinde, merkezlerimizin çoğunda sınavlarımızı okullarda gerçekleştireceğiz. İnşallah bununda sınavın ruhuna uygun olacağını düşünüyoruz. Batman`da şuanda 4 okul tahsis edilmiş. İkisi bayan ikisi erkek olmak üzere sınavı gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.
Şuanda merkezlerin tümünün sınav hazırlıklarını bitirildiğini ve sınav hakkında bilgilendirme toplantılarının yapıldığını kaydeden Altun, "Sınav için gereken bütün koşullar Elhamdülillah oluşturulmuş durumdadır. Kitapçıklarımız A ve B türünden olmak üzere iki kitapçık bastık. Sorular aynı fakat sıralamaları farklı şekildedir. Bu da inşallah sınavın daha sağlıklı olacağına inanıyoruz. Bu konuda emeği geçen bütün çalışanlara ve Kur`an âşıklarına teşekkür ediyoruz. Allah-u Teâlâ yaptıkları hizmetleri kendi yanında en güzel şekilde kabul eder inşallah" diye konuştu.

Aynı Gün Rehber TV`de Sorular Cevaplandırılacak
Ayrıca sınav günü Rehber TV ile yapılan görüşmeler sonucunda sınav sorularının tümünün canlı yayında cevaplandırılacağını belirten Altun, "Bu konuda sınava katılan kardeşlerimizi Rehber TV`yi izlemelerini tasfiye ediyoruz. İnşallah orada detaylı bir şekilde sorular cevaplandırılacak. Katılımcıların huzurunda kendilerinin de ne kadar soruyu doğru yaptıklarını anlamaları açısından faydalı olacağına inanıyoruz" dedi.

Müracaat Edenleri Mutlaka Sınava Bekliyoruz
Müracaat edenlerin mutlaka sınava katılmalarını belirten Altun, "Son olarak Kuran Nesli Platformu adına müracaat eden ve sınava katılmak için müracaat edenlere şu duyuruda bulunmak istiyorum. Sınav Pazar günü saat:10.00 ile 12.00 arasında yapılacaktır. Mutlaka isimlerini yazdıranlar, katılmak için müracaat eden kardeşlerimizin sınavda olmalarını bekliyoruz. Bu Kur-an-i bir sınavdır, Kur-an`ı anlamak için, Kur-an üzerinde yoğunlaşmak için tertiplenen o gayeyle yapılan bir sınavdır. İnşallah ruhuna uygun olarak geçeceğine inanıyoruz. Bütün katılımcılara şimdiden başarılar diliyor ve onları Allah`a emanet ediyorum" dedi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir