• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN -Batman yerel gazetelerinde 16 Kasım 2012 Cuma günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

BATMAN BASIN.COM; `HİCRİ YILINIZ MÜBAREK OLSUN`
Hz. Muhammed`in Mekke`den Medine`ye hicret etmesinin yıldönümü, aynı zamanda Hicri yeni yılın da ilk günüdür.

`Gözlerimiz Yollarda Onları Bekliyoruz`
Batman Hasankeyf ilçesine bağlı Uzundere Vezrine köyü sakinleri, eski yollarının kapatıldığını, yeni yapılan yollarının ise uzun ve tehlikeli virajlarla dolu olduğunu belirterek yetkililerde yardım istediler.

BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ; `HASTA YAKINLARI DERTLİ: ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİ DOKTORU İSTİYORUZ`
Batman`da çocuk Endokrinoloji (hormon hastalıkları) doktorunun olmadığını ve bu yüzden hastalarını batı illerine götürmek zorunda kaldıklarını söyleyen hasta yakınları, yetkililerden Batman`a bir çocuk endokrinoloji doktorunun getirilmesini istedi.

`İslami İlimler Eğitimini Gören Talebelere Yardım`
Medreselerde İslami ilimler eğitimi gören talebelerin ısınma ihtiyacını gidermek için harekete geçen Gercüş`ün Çiçekli (Şıfére) Köyü sakinleri örnek bir davranış sergiledi. Soba için hazırlanmış iki kamyon odun \"Bilge Eğitim Derneği\"nin barınma imkânlarından yararlanan öğrencilere gönderildi.

BATMAN BARIŞ GAZETESİ; `ARIZA SERVİSİ ARIZALIK OLDU`
Batman`ın Sason ilçesinde elektrik arıza ekibi arızalık oldu. 45 gün önce Kaya Yapı Grubun ihale sözleşmesi bittikten sonra ihale üzeri bakım onarım işleri devralan Teknik elektrik adlı firma, elektrik arıza ekibini adeta arızalık etti.

`Kur`an`ı Anlama Ödülü Sahiplerini Buldu`
Kur`an`ı Anlama Platformu tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında Batman genelinde dereceye girenlere ödülleri verildi. İstanbul merkezli Kur`an`ı Anlama Platformu tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında Batman`da dereceye giren Muhammed Tuna, Meyase Raman ve Dilber Akgün`ün ödülleri Eğitim Bir Sen Şube Başkanı M.Şafi Özperk tarafından verildi.

BATMAN UMUT GAZETESİ; `KANUNLARI UYGULAYANLAR ADİL VE TARAFSIZ OLMALIDIR`
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü`nü ziyaret eden Batman Valisi Yılmaz Arslan, kurallara herkesin uymasını temenni ettiklerini belirterek, kanunları uygulayanların adil, tarafsız ve hakkaniyetli olmaları gerektiğini kaydetti.

`Feci Kaza: 2 Ölü 6 Yaralı`
Batman Diyarbakır karayolunda 3 aracın karıştığı kazada 2 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındılar.

BATMAN PUSULA GAZETESİ; `KÖPRÜDE KAZA`
Batman Diyarbakır Karayolunda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 2`si ağır 6 kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındılar.

`Bey-Der İsrail Vahşetini Kınadı`
İsrail`in Gazze`ye yönelik birkaç gündür başlattığı ve dün gece itibariyle şiddetlenen deniz, kara ve hava saldırılarını şiddetle kınayan Bey Der Başkanı Zeki İslamoğlu, saldırıda yüzlerce masum insanın yaralandığı ve öldüğü sivil halka karşı yapılan bu saldırıların bir insanlık suçu olduğunu belirtti.

BATMAN GAZETESİ; `TPAO DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI`
TPAO. Bölge Müdürlüğü, Üretim Müdürlüğü personeli Müdür Savaş Bütün başkanlığında Bölge müdürü Gökhan Akın`ı ziyaret ederek 2012 yılı değerlendirmesini yaptılar. Kuruluşun en önemli birimi olan Üretim Müdürlüğü personelini oluşturan Mühendis, Başmühendis ve Uzmanlardan oluşan heyet Bölge müdürlüğündeki toplantıdan sonra kurum önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

`Uzunderelilerin Yol İsteği`
Hasankeyf`e bağlı Uzundere (Vezrine) köyü sakinleri, eski yollarının kapatıldığını ve yeni yapılan yolun ise uzun ve tehlikeli olduğunu belirterek, yetkililere çağrı yaptı. Karayollarının daha önce Hasankeyf`ten geçtiğini ve kaleden taş düşmesi sonucu yollarının kapatıldığını belirten Uzundere (Vezriné) köy sakinleri, yeni yapılan yolun 7 km daha uzun olduğunu ve tehlikeli olduğunu dile getirdiler.

BATMAN MEDYA GAZETESİ; `ÖLÜM, TAZİYE DÖNÜŞÜ YAKALADI`
Batman köprüsü girişinde meydana gelen kazada, iki kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi yaralandı. Kazada yaşamını yitiren aynı aileden iki kişinin, yakınlarının taziyesinden döndükleri öğrenildi.

`Kur`an Meali Sınavı Pazar Günü Yapılacak`
Kur`an Nesli Platformu`nun Türkiye geneli 68 merkezdeki \"Kur`an İlimleri ve Meal Sınavı\" bu Pazar günü yapılacak. Batman merkezli Kur`an Nesli Platformu`nun düzenlediği Kur`an İlimleri ve Meal Sınavı`na bu yıl 10 binden fazla kişinin katılacağı açıklandı.

BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ; `ÇALIŞMALAR TRAFİĞİ KİLİTLİYOR`
Batman da vizyon projesi kapsamında başlayan çalışmaların bitmeyişi trafiği olumsuz etkiliyor.

BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ; `İLK PARKA HÜCUM`
86 yıl aradan sonra parka kavuştu. Batman`ın 86 yıllık eski ilçelerinden Beşiri, ilk parka kavuşunca çocuklar salıncaklara hücum etti. Belediye Başkanı Sait Karabulut, park sayısını artıracaklarını belirterek; \"İlçede parkın olmaması büyük bir eksiklikti\" dedi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir