• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
İsrail`de Seferberlik İlan Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail`in dün başlattığı Gazze saldırısını sürdüreceği yönünde işaretler var.  İsrail`de olası kara operasyonu için seferberlik ilan edildi. Yabancı ajanslar İsrail ordusunun sınıra yığınak yaptığını duyurdu.

GAZZE`DE OKULLAR TATİL
Gazze`deki Filistin Hükümeti ve BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), İsrail`in Gazze saldırıları nedeniyle tüm eğitim kurumlarını kapattığını duyurdu.

Filistin Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ``Son gelişmeler, İsrail`in Filistin halkına düşmanca tutumu ve devam eden saldırıları sebebiyle bir süre için eğitime ara verme ve okulları kapatma kararı aldık`` ifadeleri yer aldı.

UNRWA ise tüm eğitim kurumlarını kapattığını, kurumlarda çalışan uluslararası görevlilerin Gazze`yi terk ettiğini açıkladı.

İSRAİL UÇAKLARI GAZZE`Yİ VURUYOR
Tel Aviv`e roketlerin düşmesinin ardından İsrail uçakları Gazze Şeridi`nde en az 25 saldırı düzenledi. Vurulan bölgelerden alev topları ve dumanlar yükselirken, Filistinli gruplar da İsrail`e doğru roket atışlarını sürdürüyor.

YERALTI HASTANESİ İÇİN BAĞIŞ TOPLUYORLAR
İsrail`in Rambam Tıp Merkezi, yeraltı sığınaklarında oluşturulacak hastaneler için bağış kampanyası başlattı.

Haaretz gazetesinin ineternet sitesine ilan veren Hayfa merkezli tıp merkezi, 2006 yılındaki Lübnan Savaşı`nda hastanelerin 34 gün boyunca doğrudan ateş tehdidi altında sığınaksız kaldığına dikkat çekti. 2 bin yatak bağışına ihtiyaç duyduklarını belirten tıp merkezi, bu yatakların fonksiyonlarına göre 3 bin ila 30 bin dolara mal olduğunu kaydetti.

KASSAM TUGAYLARI İSRAİL SAVAŞ UÇAĞINI VURDU
Gazze`deki Hamas Hareketi`nin askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, uçaksavar füzesiyle İsrail savaş uçağını vurduğunu duyurdu. İzzeddin Kassam Tugayları`ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail Ordusu`na ait savaş uçağının, uçaksavar füzesiyle vurulduğunu ve İsrail`in başkenti Tel Aviv ile Yafa kentine `Şafak 5` tipi 2 füze atıldığı belirtildi. Açıklamada, Tel Aviv`e atılan füzelerden dolayı büyük yangın çıktığı bildirildi.

Öte yandan Tel Aviv`deki bir cep telefonu şirketinin düşen füzeler sebebiyle hasar gördüğü iddia ediliyor.

İSRAİL FİLİSTİN HALKININ ASIL GÜÇÜNÜ GÖRMEDİ
Gazze`deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Haniye, "İsrail, Filistin halkının gerçek gücüyle henüz tanışmadı. İsrail, düşmandan korkumuz olmadığını artık anlamalı" dedi.

El Aksa Televizyonu`ndan Filistin halkına hitap eden Başbakan Haniye, İsrail`e yönelik sert açıklamalarda bulundu. Haniye, "İsrail, Filistin halkının gerçek gücüyle henüz tanışmadı. İsrail, düşmandan korkumuz olmadığını artık anlamalı. Filistin direnişi, yeniden tarih yazacak" diye konuştu. Haniye, Filistin halkının can güvenliğini sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İSRAİL ORDUSU SÖZCÜSÜ: BU GECE SESSİZ GEÇMEYECEK
İsrail Ordusu Sözcüsü Yoav Poli Mordechai, Tel Aviv`e yapılan saldırının ardından ``Bu gece sessiz geçmeyecek`` dedi.

İsrail`in Kanal 2 televizyonuna konuşan Mordechai, ``Bu gece sesiz geçmeyecek. İlerlemek için talimat aldık. Operasyonlarımız yoğun bir şekilde devam edecek`` diye konuştu. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir