• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
SiYONiST KATiLLER YiNE KUDURDU
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Özcan / Doğruhaber
İSRAİL`LE TÜM İLİŞKİLER KESİLSİN
Gazze’ye her fırsatta saldırılar düzenleyen siyonist israil’in hedefi bu kez Hamas’ın askeri kanadı İzeddin El Kassam Tugayları Genel Komutan Yardımcısı Ahmed el-Caberi oldu. Kassam komutanı Caberi ile birlikte toplam 11 kişi şehid düştü. Şehid düşenler arasında 3 çocuk, 1 bebek, 1 kadın ve 1 de yaşlı bulunuyor. Başka saldırılarda da ayrıca şehidler verildi.

ABD, israil’in saldırı ve katliamlarına ‘meşru müdafaa’ diyerek destek verirken, Filistin Başbakanı Heniye, Filistin halkının israil saldırganlığına karşı birlik içinde karşı koyacağını belirtti ve İslam dünyasından saldırıların önlenmesi için adımlar atılmasını istedi. Saldırılara Türkiye, Mısır, İran, Tunus, Katar yönetimlerinden sert tepkiler gelirken, İstanbul gibi birçok dünya kentlerinde halk gösteriler düzenleyerek siyonist israil’i lanetledi, hükümetlere israil’le ilişkilerini kesmesi çağrısında bulundu.

Altı yıla yaklaşan bir ambargonun yanı sıra Gazze’ye her fırsatta saldırılar düzenleyen siyonist israil’in hedefi bu kez Hamas’ın askeri kanadı İzeddin El Kassam Tugayları Genel Komutan Yardımcısı Ahmed el-Caberi oldu. Aralarında hükümet binası ve güvenlik güçlerine ait binaların da bulunduğu çeşitli bölgelere 25`ten fazla hava saldırısı düzenleyen israil’in saldırılarında, komutan Caberi ile birlikte toplam 15 kişi şehid düştü. Şehid düşenler arasında 3 çocuk, 1 bebek, 1 kadın ve 1 de yaşlı bulunuyor.

İşgalci rejim, 11 Kasım Pazar günü de Gazze’ye saldırılar düzenleyerek yaşları 15-20 arası değişen 7 genci şehid etmişti. Saldırıların sürdüğü Gazze’de Perşembe günü itibariyle toplamda 100’e yakın kişi de yaralandı.

İsrail’in terörist saldırıları sonrası Kassam Tugayları füzelerle karşılık verdi. Kassam Tugaylarının yaptığı açıklamada “artık taşlar yerinden oynayacak” ifadeleri kullanıldı. Kassam Tugayları’na göre şu ana kadar dört siyonist Yahudinin öldüğü, onlarcasının da yaralandığı belirtiliyor. Filistin’in işgal edilmiş topraklarında yaşayan Yahudi halkın ise Kassam füzelerinin hedefi olmamak için sığınaklara indiği gelen bilgiler arasında.

İSRAİL: BU DAHA BAŞLANGIÇ
Siyonist Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze saldırılarıyla ilgili yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde askeri operasyonlarını genişletmeye hazır olduklarını belirtirken, Savunma Bakanı Ehud Barak da, bu operasyonların ‘’başlangıç olduğunu’’ söyledi. İsrail Ordusu, Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıya ‘’Bulut Sütunu’’ ismini verdi. Bulut sütunu, Tevrat’ta İsrailoğulları’na yardımı simgeliyor.

ABD’DEN İSRAİL’İN SALDIRILARINA DESTEK
İsrail’in saldırılarına ilk destek ABD’den geldi. ABD, israil’in yaptığı saldırı ve katliamların meşru müdafaa olduğunu iddia etti. Obama yönetiminin yeni dönemdeki ilk icraatı, israil’in Gazze’de yaptığı katliamları desteklemek oldu. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Hamas ve diğer terörist organizasyonların İsrail halkına karşı giriştiği şiddetin hiçbir mazeret ve gerekçesi yok. İsrail’in kendisini savunma hakkını destekliyoruz’’ denildi. Washington, israil’e yönelik saldırıların durdurulması için Hamas’a da çağrıda bulundu.

HENİYE; SALDIRILARA BİRLİK İÇİNDE KARŞI KOYACAĞIZ
Gazze Başbakanı İsmail Heniye, saldırılar sonrası yaptığı açıklamada Filistin halkının ve direnişinin endişesinin bulunmadığını belirterek “Filistin halkı gerektiğinde israil saldırganlığına karşı birlik içinde karşı koyacaktır” dedi. Arap ülkelerine ve Mısır yönetimine de seslenen Başbakan Heniye, Mısır halkından, devriminden ve yeni cumhurbaşkanından Gazze’ye yönelik saldırıların önlenmesi için adım atmalarını istedi.

İŞGALCİ KENDİNE CEHENNEM KAPILARINI AÇTI
Hamas ve askeri kanadı Kassam Tugayları, Siyonist rejimden şehid Ahmed el-Caberi’ye denk intikamda bulunacağı tehdidinde bulunurken işgalcinin bu cinayetle kendine cehennemin kapılarını açtığını belirtti.

İSLAM ÜLKELERİ AYAKTA
İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü hava saldırılarına tepkiler sürüyor. ABD’nin “İsrail’in meşru savunma hakkı” diye nitelendirdiği saldırılara İslam ülkelerinden başta Türkiye ve Mısır olmak üzere İran, Tunus, Katar İsrail’e sert tepki göstererek saldırıları kınadı. Dünyanın birçok başkentinde de büyük gösteriler düzenlendi. Saldırıların bir an önce durdurulması yönünde açıklamalar yapılırken israil rejimini lanetleyen sloganlar atıldı.

TÜRKİYE: SALDIRILAR DERHAL DURMALI
Türkiye, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını şiddetle kınadı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘’israil’in başlatmış olduğu Gazze operasyonu, bu ülkenin saldırgan politikalarının son örneğini teşkil etmektedir. İsrail’in bu saldırısını şiddetle kınıyoruz ve derhal durdurulmasını talep ediyoruz’’ denildi.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Maalesef dün İsrail saldırganlığını bir kez daha gösterdi. İsrail’in bu hukuk tanımazlığı maalesef bölgenin istikrarı ve güvenliğini tehdit altına aldığı gibi, her an açık hapishanede yaşayan Gazze halkının güvenliğini de tehdit etmektedir. “ dedi. Davutoğlu, “Biz gerek bugün İİT ile gerekse uluslararası kurumlarda israil’in bu saldırıdan dolayı hem kınanması hem de bu saldırgan tutuma karşı gerekli önlemlerin alınması için girişimlerde bulunacağız. “ ifadelerini kullandı.

Katar: Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad bin Casim el Sani, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının cezasız kalmamasını istedi.

Mısır: Mısır yönetimi, saldırılar sonrası israil’deki büyükelçisini geri çekti. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yasir Ali, Arap Birliği’ne ‘’Filistin’e veya herhangi bir Arap ülkesine yapılacak düşmanca saldırılara karşı caydırıcı kararlar çıkarması yönünde’’ çağrıda bulundu.

Tunus: Tunus, israil’in Gazze’de sivil halka ve Filistin direniş gruplarına karşı düzenlediği saldırıları kınadığını açıkladı.
KİK: Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) de İsrail’in Gazze’de düzenlediği saldırıları ‘’vahşet’’ olarak değerlendirdi.
İran: İran’dan yapılan açıklamada İsrail’in saldırıları kınandı ve Gazze’ye yapılan hava saldırılarının bir terörist eylem olduğu vurgulandı.

FİLİSTİN’DEN İSLAM ÜLKELERİNE: ELÇİLERİNİZİ GERİ ÇEKİN
Filistin’in Kahire Büyükelçisi Berekat el-Ferra, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin, Tel Aviv Büyükelçisi’ni çekme kararının ‘’çok önemli bir mesaj’’ olduğunu savundu ve Arap liderlerini büyükelçilerini geri çekmeye çağırdı.
 

İSRAİL, OBAMA BAŞKANLI AMERİKA’NIN BAĞLILIĞINI TAZELEDİ
Saldırılarla ilgili görüşüne başvurduğumuz Mustazaflar Hareketi Kurucu Üyelerinden Sait Şahin, gazetemize yaptığı açıklamada, “Gazze’nin yeniden bombalanmasının ABD’nin başkanlık seçiminden sonra gerçekleşmesi manidardır.
 
siyonist israil, bu saldırıyla Obama başkanlı Amerika’nın bağlılığını tazelemek istedi. Obama ve Pentagon’un saldırı sonrası açıklamaları da bunu gösteriyor. Dolayısıyla değişen bir şey yok. Küfür tek milletir. Müslümanlara düşen de mücadele etrafında birlik, beraberlik ve direnişe destek vermektir” diye konuştu.
 

ZİNDAN ARKADAŞI ANLATIYOR
Şehid Ahmed el-Caberi’nin zindan arkadaşı Fehd Şelludi, Kassam komutanını şöyle anlatıyor: “Çok neşeliydi. Hep espri yapardı. 15 yıl zindanda kaldı. Beraber kaldığımız süre içerisinde hep bizim maneviyatımızı yükseltti. Kendisi aslen el Fetih mensubuydu, ancak zindanda Hamas şeyhlerinden Şehid Salah Şahade ve diğer büyük zatlardan etkilenerek Hamas mensubu oldu. Zindanda Şehid Salah Şahade’den ders aldı. Hayatı boyunca Filistin dışına çıkmadı.
 
Tek ve son yolculuğu hac yolculuğu oldu. Ve hacdan döndükten 4 gün sonra şehid edildi”Kassam Komutanı şehid Ahmed el-Caberi’yi, işgal zindanlarında beraber kaldıkları ve 20 yıl esaret altında kaldıktan sonra siyonist esir Şalit’e karşılık serbest bırakılan Fehd Şelludi’ye sorduk.

SALAH ŞAHADE’DEN DERS ALDI
Siyonist İsrail’in Askalan Zindanında şehid Ahmed el-Caberi ile beraber kaldığını belirten Şelludi, “Çok neşeliydi. Hep espri apardı. Yaşı bizden büyük olmasına rağmen, seviyemize inerek bizimle ilgilenirdi. 15 yıl zindanda kaldı. Beraber kaldığımız süre içerisinde hep bizim maneviyatımızı yükseltti.
 
Zindanda Şehid Salah Şahade’den ders aldı. Kendisi aslen el Fetih mensubuydu. Ancak zindanda Hamas şeyhlerinden Şehid Salah Şahade ve diğer büyük zatlardan etkilenerek Hamas mensubu oldu. İsrail zindanından çıktıktan sonra Filistin özerk yönetimi onu tutuklayıp 2 yıl zindanda tuttu. El Kassam içinde Muhammed Ed Dayf’tan sonra iki numaralı şahsiyetti” diyerek şehid Ahmed’in cezaevinde devamlı spor yaptığını ve herkesin moralini hep yüksek tuttuğun dile getirdi.

TEK VE SON YOLCULUĞU HAC OLDU
Şehid Ahmed el-Caberi’nin hayatı boyunca Filistin dışına çıkmadığını söyleyen Şelludi, “Tek ve son yolculuğu hac yolculuğu oldu. Ve hacdan döndükten 4 gün sonra şehid oldu.

Kassam Komutanı şehid Ahmed’le başından geçen bir anısından da söz eden Şelludi, “Zindandayken bir gün onunla zindanın havalandırmasında volta atıyorduk. Bir anda bardaktan boşalırcasına yağmur yağdı. Herkes içeri girdiği halde ben ve şehit Ahmed, yağmurun altında kaldık. Herkes bize bakıp gülmeye başladı. ‘Siz delisiniz, neden içeriye girmiyorsunuz’ dediler.
 
Biz o yağmurda Allah’ın bir rahmetini ve zafer duygusunu yaşadık ve beraber onu tattık ve kimse bunu fark etmedi. Ben onunla bu anda bulunduğum sırada hiç ıslanmayı aklıma bile getirmedim. Daha sonra beraber spor yaptık.
 
Gökten inen hem vahye, hem de yağmura çok önem verirdi. Ben zindandan çıktıktan sonra bu anıyı kendisine anlattım. O da hatırlayıp güldü” diye konuştu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir