• DOLAR 32.449
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2488.99
  • ...
Davutoğlu: İsrail Saldırısı İnsanlık Suçu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 39. Bakanlar Konseyi Toplantısı`nın ardından Türkiye medyasına değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ``Saldırılar, zaten açık hava hapishanesi haline gelen Gazze`de, halka yönelik insan insanlık suçudur`` dedi.

Türk halkının her zaman Gazze`nin yanında olduğunu vurgulayan Davutoğlu, ``Katliam ve suikastlar ile Ortadoğu`ya barış geleceğini düşünmek mümkün değil`` diye konuştu.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu`nun, (SMDK) Suriye halkının tek meşru temsilcisi olduğunu ifade eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ``Katar`da, `Suriye muhalefeti, Suriye halkının tek temsilcisidir` demiştik.  Burada bunu vurgularken şunu kastetmiş olduk: Suriye`nin geleceğini Suriye halkının temsilcileri ile konuşuruz. Yani rejimle ve diğer unsurlarla değil. Suriye halkının temsilcileri, Suriye`nin geleceği konusunda da müzakere yapma konuşma yetkisine sahiptir artık. Meşru taraf olarak Suriye halkının temsilcileri olduğu görüşünde birleştik`` ifadesini kullandı.

Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırısının ardından tansiyonun düşürülmesi konusunda görüştüklerini açıklayarak, ``Ben açıkça, İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarının İİT üyesi ülkelerde ortaya çıkardığı tepkiyi anlattım`` dedi. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir