• DOLAR 32.555
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2436.893
  • ...
Sınav Setleri Geri Dönüşümle Kazandırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı`nın öncülüğünde 81 ilde uygulamaya konulan ve ÖSYM`nin yaptığı merkezi sınavlarda sınava girenlere dağıtılan sınav setlerinin sınav çıkışında Gençlik Merkezlerince oluşturulan kutularda toplanıldı.

İhtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması hedefiyle yola çıkılan projenin Bingöl ayağını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi Müdürlüğü üstlendi.

Bingöl Gençlik Merkezine üye olan gönüllü gençler, hafta sonu yapılan Bingöl Üniversitesinde Akademik Lisans Eğitim Sınavında (ALES) bekleyerek, sınav çıkışında öğrencilerden sınav setlerinin içinde verilen kalem, silgi ve kalemtıraşları geri dönüşüm kutusunda topladılar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, `Tek kullanımlık sanma, çöpe atmaya kalkma` adıyla bakanlıklarının başlatmış olduğu genç dönüşüm projesinin Bingöl`de hafta sonu Bingöl Üniversitesi`nde yapılan ALES sınavı ile başlandığını bildirdi.

Arıkan: \"Genç dönüşüm projesi kapsamında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yapmış olduğu sınavlarda öğrencilere verilen sınav setleri sınav sonunda toplanarak ihtiyaç sahibi okullara ve öğrencilere ulaştırılacaktır. Projemizin amacı gençlik merkezlerine üye gençlerde sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilincinin artırılması ve gençlik merkezlerinin çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla ortak faaliyet gerçekleştirebilme becerilerin geliştirilmesiyle birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilere destek sağlanması hedeflenmektedir\" dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir