• DOLAR 32.579
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2430.549
  • ...
Yılın Öğretmeni Seçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Milli Eğitim Bakanlığı \"24 Kasım Öğretmenler Günü\" etkinliklerine öğretmenlerin daha etkin ve içten katılımının sağlanması amacıyla, \"Öğretmenlik Mesleğinde Fark Yaratanlar\" konusunu tema olarak belirledi.

 

İl Değerlendirme Komisyonu tarafından mesleki çalışmalarıyla farkındalık yaratmış, çevresi ile iyi iletişim geliştirerek toplumda kabul görmüş, beğeni ile anlatılan faaliyetler gerçekleştirmiş, ulusal veya uluslararası düzeyde bilim, sanat, spor gibi alanlarında başarı kazanan öğrenciler yetiştirmiş ve halen görevde olan öğretmenler arasından 3 öğretmen seçildi. Bu isimler daha sonra Bakanlığa gönderilerek, değerlendirmeye alındı.

 

Bakanlık, Türkiye`nin 81 ilinde görev yapan Öğretmenlerden okul içinde ve okul dışında çalışmaları incelenerek her ilden bir temsilci belirledi.

 

Bakanlıktan yapılan duyuruda okul içinde ve okul dışında gerçekleştirdiği etkinliklerle Bingöl`ü 22-23-24 Kasım günlerinde Ankara`da temsil edecek Öğretmenin Karlıova ilçesi Taşlıçay İlkokulunda görev yapan sınıf öğretmeni Veysel Çeliker olarak açıklandı.

 

\"Sessiz Çığlık Bir Öğretmen`in Hikayesi\" adlı Türkiye`nin ilk çocuk sinema filmi, Birleştirilmiş Sınıflarda kalite nasıl artırılır adlı eğitim filmi, Simurg Eğitim Felsefesi, Oryantiring`in eğitimde kullanılması gibi çalışmalarının yanı sıra bir çok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev yapan Çeliker`in çeşitli sivil toplum kuruluşları aracılığı ile onlarca köy okulunun ücretsiz boya-badana işlerinin yaptırılması yüzlerce yetim çocuğun tespit edilerek ücretsiz giydirilmesi gibi etkinlikleri bulunuyor.

 

Çalıştığı ilçe de 2011 yılında ilçeye verdiği hizmetlerden dolayı Karlıova halkı tarafından ödüllendirilen Çeliker, Bakanlık tarafından \"Mesleğinde Fark Yaratan\" öğretmenler arasına dahil edildi.

 

Çeliker, 23-24-25 Kasım tarihleri arasında Ankara`da yapılacak olan \"Öğretmenler Günü\" kutlamalarına Bingöl`ü temsilen katılacak.81 ili temsilen Ankara`da çeşitli temaslarda bulunacak öğretmenlerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de bir araya gelecekleri öğrenildi.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir