• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
BM`nin Acil Toplantısı Sonuçsuz Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Basına kapalı yapılan toplantıda konuşan Filistin`in BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, Gazze`ye hava saldırısı düzenleyen İsrail`i, Filistin halkına karşı savaş suçları işlemekle suçladı. Mansur, uluslararası toplumun İsrail`in Filistinlilere karşı yasadışı politikalarıyla eylemlerine son vermek için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

İsrail`in BM Temsilcisi Ron Prosor

İsrail`in BM Temsilcisi Ron Prosor da saldırıları "Filistinliler, İsrailli sivillerin üzerine yağmur gibi roket atarken kimse şikayet etmiyordu. Hiçbir ülke, böyle bir duruma müsamaha edemez" sözleriyle savundu.

ABD Temsilcisi Susan Rice

Toplantıda söz alan ABD Temsilcisi Susan Rice ise Filistinlilerin çıkarlarını korumak için çalıştığını iddia eden Hamas`ın düzenlediği şiddet olayları ile aslında Filistin halkının davasına zarar verdiğini söyledi.

Ortak açıklama yok

Konuşmaların ardından BM Güvenlik Konseyi, herhangi bir ortak açıklama yayımlamadan oturumu sona erdirdi.

Ban`dan, İsrail saldırısına destek, Gazze savunmasına kınama

Öte yandan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonla görüştü.

Ban, Netanyahu ile görüşmesinde, ``Gazze`den ayrım gözetmeksizin yapılan roket saldırıları`` ile İsrail`in Hamas`a yönelik operasyonundan duyduğu endişeyi ifade etti. Görüşmede, Gazze`den roket atılmasını ``şiddetli şekilde kınadığını`` vurgulayan Ban, İsrail`den ölçülü tepki vermesini ve yeni bir şiddet döngüsüne neden olacak reaksiyonlardan kaçınmasını istedi.

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir