• DOLAR 32.542
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2488.988
  • ...
SON DAKİKA
Bursa`nın Eğitimi Gemlik`te Masaya Yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa`da görevli İlçe Milli Eğitim Müdürleri Gemlik`te bir araya geldi. Gemlik Kız Teknik ve Meslek Lisesinde İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Bursa eğitimi masaya yatırıldı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve İlçe Kaymakamı Cahit Işık`ın kısa süreli olarak katıldığı toplantıya İl Milli Eğitim Denetmenleri Başkanı Ali Dursun, Müdür Yardımcıları Mustafa Bilici ve Mustafa Sevinç ile Şube Müdür Haşmet Yahya Kartoğlu da katıldı.

 

Bursa`nın son yıllarda eğitim konusunda yukarı doğru hızlı bir ivme kazandığını ifade eden Atilla Gülsar, \"Geçtiğimiz yıl üniversite sınavlarında elde edilen başarı sorumluluklarımızı daha da artırdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak uygulamaya konulan Hep Birlikte Başarılı Olalım, Çalışkan 9`lar gibi birçok projelerimiz devam ediyor\" dedi ve İl Eylem Planı çerçevesinde çalışmaların hızlandırılması gerektiğini söyledi. Sınavlara yönelik kursların mutlaka açılması gerektiğini belirten Atilla Gülsar, \"Kursa gitmeyen öğrencimiz kalmamalı. Özellikle dezavantajlı bölgelerde kursa gidemeyen öğrencilere yönelik kursların mutlaka açılmasını arzu ediyorum\" dedi.

 

Okul öncesi eğitimin önemine vurgu yapan Atilla Gülsar, \"Okul öncesi eğitim alan çocuklarımız almayanlara göre hayata bir adım önde başlıyor. Bu nedenle her çocuğumuzu okul öncesi eğitim almasını arzu ediyorum\" dedi.

 

Öğrenciler Tek Tek Takip Etmeli
İlçe Müdürlerinin öğrencilerin ders ve devamsızlık durumlarını e-okul sisteminde takip etmelerini isteyen Gülsar, \"Hangi okullarda, hangi derslerde sıkıntı olduğunu bilirsek tedbirlerimizi ona göre alabiliriz. Özellikle 9. Sınıflarda iki yıl üst üste başarısız olan öğrencilerimiz sistem dışına çıkıyor. Bu da bizleri üzüyor. Bu çocuklar hepimizin çocukları. İdareci ve öğretmenlerimiz gerekirse öğrencilerimizle tek tek ilgilenmeli\" dedi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin okulları sık sık ziyaret etmelerinin motivasyonu artıracağına inandığını belirten Atilla Gülsar, \"Okul Müdürleri ve öğretmenlerinizle daha fazla bir araya gelmenizi arzu ediyorum. Ekipler oluşturarak yapacağınız çalışmalarla akıl bankaları oluşturmanız önemli. AB projeleri konusunda daha fazla proje üretmeliyiz. Çeşitli alanlarda gerçekleştirilen proje yarışmalarına katılın ve öğrencileri proje üretmeye yönlendirin\" dedi.

 

Öğretmenlere Kişisel Gelişim Panelleri Düzenlenecek
Dünyanın hızla geliştiğini ve değiştiğini de ifade eden Gülsar, \"Eğitimcilerimizin bu hızlı değişime ayak uydurması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda biz de öğretmenlerimiz paneller düzenlemeyi planlıyoruz. Üniversitelerle işbirliği içinde düzenleyeceğimiz bu panellerin öğretmenlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağına inanıyorum\" dedi. (Fethullah Özsoy-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir