• DOLAR 32.59
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2502.57
  • ...
Belediyeden İmar Planı Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Belediye Başkanı Cengiz Ergün; Sultan Camii ve Muradiye Camii önünde, Kültür Bakanlığı`nın önerisiyle yapılması ön görülen meydan düzenlemesinden vazgeçildiğini, otopark olarak belirlenen alanlarda arsa değerlerinin katsayısının artmasıyla artışa geçtiğini ve özellikle itiraz olan mahallelerde yeni düzenlemelerin yapılacağını söyledi.

Manisa Belediyesi olarak yıllardır yapılmayan ilave revizyon imar planını gerçekleştirerek kentin önemli sorununa çözüm olabilmek için bir süredir çalışmalara devam ettiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, \"Çalışmalarımızın son aşaması olan planın kamuoyu ile paylaşılması aşamasında bilinçli olarak yürütülen karalama ve yanıltma kampanyası nedeniyle Manisa`nın bu önemli eksikliğinin siyasi malzeme yapılmasını üzülerek takip ediyoruz. Kapı altlarından itiraz dilekçelerinin belediyeye gönderilmek üzere çoğaltılıp dağıtıldığını üzülerek takip ediyoruz. Tespitlerimiz neticesinde, Manisa 1/5000 ölçekli İlave-Revizyon Nazım İmar Planı çalışması itirazları sürecinde bazı grupların yanlış bilgilendirmesi yönlendirmesiyle kamuoyunun kasıtlı olarak yanıltıldığı görülmüştür. Çalışmalarımızın doğru anlaşılması ve hemşerilerimizle paylaşılması adına bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur\" dedi.

Kentin Önemli Sorunlarına Çözüm Getiriyoruz
Manisa`nın birçok bölgesinin geçmiş yıllardaki günlük kentsel politikalar nedeniyle çarpık kentleştiğini, geçmiş yıllardaki bu yaklaşımlar ile Manisa`nın bugün imardan kaynaklanan birçok sorunla boğuştuğunu vurgulayan Başkan Ergün, \"Yaklaşık 3,5 yıllık görev süremiz içerisinde öncelikle bu sorunlar tespit edilmiş ve akabinde hızla çözümler hayata geçirilmeye başlamıştır\" dedi.

Üç Başlıkta Değişiklik Yapıldı
1/5000 ölçekli nazım imar planı çalışmasının askı sürecinde bugüne kadar yapılan itirazlar ve kendisine ulaşan şikâyetlerde bazı konu başlıklarında yoğunlaşma olduğunun gözlemlendiğini belirten Başkan Ergün, \"Bunlardan birincisi Akpınar, Nurlupınar, Kazım Karabekir, 50. Yıl, Kuşlubahçe, Ahmet Bedevi, Spil, Barbaros, Atatürk ve Mareşal Fevzi Çakmak mahallelerinin bir bölümünde yaşayan hemşerilerimizin yerlerinden edileceği ve imar haklarının kısıtlanacağı endişelerine yönelik itirazlardır\" dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir