• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
Hastalara Diyabet Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN -14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Batman Bölge Devlet Hastanesi Konferans salonunda saat:13.30`da \"Diyabet ve Diyabetle Yaşam\" konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansa hasta ve hasta yakınları, hastane personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferans öncesi hemşireler tarafından diyabet hastalarına bilgilendirme formu dağıtılarak, hastalıkları hakkında bilgiler alındı.

Konferansa Endokrinoloji Uzmanı Dr. Göknur Yorulmaz, Diyetisyen Özlem Erin ve Diyabet Hemşiresi Sultan Tufan konuşmacı olarak katıldılar. Hasta ve hasta yakınları konuşmacılar tarafından slayt gösterimi eşliğinde diyabet hastalığı ile ilgili önemli bilgiler verilerek, diyabet hastalığı hakkında bilinçlendirildiler.

Konuyla ilgili konuşan Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Adnan Tuna, Endokrinoloji Uzmanı ile birlikte diyetisyenlerle hem devlet hastanesindeki hastalara, hem de hasta olan vatandaşlara diyabet hastalığını tedavisi konusunda bilinçlendirdiklerini ve hastalık hakkında bilmedikleri yolları kendilerine yol göstermek amacıyla böyle bir konferansın yapıldığını kaydetti.

Konferansa gelen diyabet hastaları ve hasta yakınları ise, diyabet hastalığı hakkında kendilerine verilen eğitimi ve bilinçlendirmeyi çok beğendiklerini, böylesi önemli hastalıklar hakkında sürekli bu ve buna benzer programların olmasını istediler.

Hastaları hakkında nasıl yapacakları konusunda iyi bilgi sahibi olduklarını belirten hasta yakınları, yapılan bilinçlendirme konferansını yeterli görmediklerini Batman`da çocuk Endokrinoloji doktorunun olması gerektiğini istediler.

Katılımcılara konferans sonrası ücretsiz kan şekeri testi yapıldı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir