• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Şırnak Üniversitesinde Seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Konferans salonunda düzenlenen seminere Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Dilan Alp, üniversite Genel Sekreter Yardımcısı Ali Osman Ünlü, Kütüphanecilik ve Dokümantasyon Daire Başkanı Fikret Ürgen, Strateji Daire Başkanı Vahit Çakırtaş, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ali Maden, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Faysal Yatman, Bilgi İşlem Daire Başkanı Sait Çakırtaş`ın yanı sıra Kütüphanecilik ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı personeli ile çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenci katıldı.

Ebrary Elektronik Kitap Veri Taban uzmanı Gülçin Basal tarafından verilen seminerde, Ebrary veri tabanı hakkında bilgi verilerek; \"Ebrary veri tabanı dünya genelindeki kütüphanelere elektronik kitap sağlayan bir servistir. 3.700`den fazla enstitü ile 19,2 milyondan fazla son kullanıcıya hizmet vermektedir. Merkezi ABD`de olan Ebrary veri tabanı, Türkiye`de 120 üniversite ile anlaşması var. Bünyesinde 16 farklı disiplinde 80.000`den fazla elektronik kitap bulunan Ebrary veri tabanı, dünyanın önde gelen yayın evi ile anlaşarak her yıl 10 bin kitap artışıyla yayınlarını daha da zenginleştirmektedir. Bilimsel ve akademik elektronik kitaplarıyla gerek üniversitelerin akademik kadrolarına ve gerekse de üniversite öğrencilerine hizmet vermektedir\" şeklinde konuştu.

Ebrary Elektronik Kitap Veri Taban uzmanı Gülçin Basal, seminerin son bölümünde ise Ebrary veri tabanı aboneliği hakkında bilgi vererek Ebrary veri tabanı üzerinden nasıl kitap aranacağını sinevizyon üzerinden katılımcılara anlattı. (Delil Oğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir