• DOLAR 32.561
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2427.305
  • ...
Bütün Masalar Klavye Olacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Vibrative Virtual Keyboard (titreşimli sanal klavye) adı verilen uygulama ile düz beyaz bir kağıt klavye olarak kullanılabiliyor. Uygulamada bir ivme ölçer bulunuyor. Sert bir zemin üzerine konulan ve üstünde bir klavye çizimi bulunan beyaz kağıda yapılan dokunuşları titreşimler sayesinde hissediyor. Telefonu kağıdın üzerindeki dikdörtgen çizimin ortasına yerleştirmek yetiyor.
 
Titreşimler aracılığıyla harfler algılanıp ekranda beliriyor. Böylelikle bütün masalar ve sert yüzeyler akıllı telefonlar için klavye olarak kullanılabilir hale geliyor.

Uygulamanın tasarımcısı İngiltere’de bulunan Goldsmiths Üniversitesi öğrencisi Florian Kräutli. Kräutli, master projesi olan titreşimli sanal klavye ile akıllı telefonların küçük ekran klavyeleriyle uzun e-posta veya notlar yazmanın zorluğunu gidermeyi hedeflediğini dile getirdi. Uygulamanın ilk örneği iPhone 4’te test edildi.

Çalışmalarda titreşim aracılığıyla hedeflenen doğru harfin ortaya çıkma başarısı yüzde 80 oranında çıktı. Kräutli, sensörün daha hassas hale gelmesiyle başarı oranının artacağını dile getiriyor.

Milliyet

Bu haberler de ilginizi çekebilir