• DOLAR 32.562
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2424.38
  • ...
İsrail Saldırısı Konya`da Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan gruptakiler, bir süre slogan attı. Konya Ayder-İHH Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim, burada yaptığı açıklamada, İsrail`in ikindiden sonra Gazze`ye büyük bir saldırı başlattığını anımsattı.

``Şu an itibariyle aralarında kız çocuğunun da olduğu 9 şehidimiz var`` diyen Erdim, Gazze`deki Ayder-İHH temsilcileriyle yaptıkları telefon görüşmelerinde, ``bombardımanın devam ettiği ve İHH`nın Gazze bürosunun da bu bombardımanda isabet aldığı`` bilgisine ulaştıklarını ifade etti.

Müslümanların bilinçlendiğini belirten Erdim, ``Şu anda Mısır Tahrir Meydanı`ndaki Müslümanlar ayakta. Libya`daki, Tunus, İstanbul`daki ve Arabistan`daki Müslümanlar ayakta, Konya da ayakta`` dedi.

İsrail`in bunların farkında olduğunu dile getiren Erdim, şunları kaydetti:

``Kudüs`ün yolu açılıyor, Şam düşüyor, Suriye düşüyor. İnşallah önümüzdeki günler aydınlık günlere gebe olacak. Bunun hesabı ağır bir şekilde siyonistlerden sorulacak`` diye konuştu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Salih Zeki Keş de Gazze`deki harp malulü bir kişiyle telefon görüşmesi yaptı.

Telefondaki harp malulü, Gazze`de yaşananları şöyle aktardı:

``Gazze`ye yapılan saldırılar askeri noktalara, birtakım köylere ve mahallelere yapıldı. Şehitlerimiz, yaralılarımız var. Yapılan saldırılara buradan füzelerle İsrail`e karşılık vererek kendimizi savunmaya çalışıyoruz. Direnişimiz ne şimdi biter ne de gelecekte biter, direnişe devam edeceğiz. Türkiye`de şehirlerde, caddelerde toplanan kardeşlerime şunu müjdelemek istiyorum. İsrail`in Mısır elçisi Mısır`dan kovuldu. Şu anda 8 şehidimiz ve 70`ten fazla da yaralımız var. Şu an aldığımız habere göre Gazze`nin güneyine doğru İsrail tanklarının ilerlediğini öğrendik.``

Bir süre, ``Kahrolsun İsrail`` sloganı attan ve tekbirler getiren grup, olaysız dağıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir