• DOLAR 32.577
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2434.586
  • ...
Fatih Camiinden İsrail`e Lanet Yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - İsrail`in Gazze`ye düzenlediği saldırının ardından birçok sivil toplum kuruluşunun yaptığı çağrı sonrası binlerce kişi saat 21.00`de Fatih Camiinde toplandı.


Başta İHH olmak üzere Özgür Kudüs Platformu, Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu, Peygamber Sevdalıları Platformu, Özgür-Der, Mazlum-Der, Anadolu Gençlik Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşu yetkilisinin katıldığı protesto gösterisinde binlerce kişi hep bir ağızdan \"İstanbul`dan Gazze`ye direnişe bin selam\", \"Kahrolsun İsrail\", \"Filistin halkı yalnız değildir\", Oluk oluk kan aksa kurtulacak El Aksa\" sloganları attı.


İsrail Kaba Kuvvetten Anlıyor
Protesto gösterisinde İsrail`in katliamları kınanırken, Filistin halkına destek mesajları verildi. Eylemde bir konuşma yapan Yeni Akit gazetesi imtiyaz sahibi Mustafa Karahasanoğlu, insanlığın başına bela olan İsrail`e karşı BM ve İnsan hakları temsilcilerinin sessiz kaldığını söyledi.


Türkiye halkının zulme hiçbir zaman sessiz kalmadığını ifade eden Karahasanoğlu, \"Fatih camiinde toplanarak zulme sessiz kalmadığımızı gösterdik. Fatih camiinden bunu haykırıyoruz. Ve inşallah İslam dünyası sesini yükseltecektir. İnşallah İsrail bir daha ki hicri yılbaşına kadar haritadan silinecektir. İsrail`in zulmüne karşı sesimizi yükseltecek ve katil İsrail`e yaptığı katliamların hesabını soracağız. İsrail`in düzeleceğini beklemek çok büyük bir yanlıştır. İsrail`e ders verilmesi gerekiyor ve İsrail sadece kaba kuvvetten anlıyor\" dedi.


Türkiye İsrail`e Biran Önce İlişkilerini Kesmeli
Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya da, Türkiye`nin biran önce İsrail ile bütün ilişkilerini kesmesi gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: \"ABD, İsrail, Rusya ve emperyalistleri lanetlemek için daha önce defalarca bir araya geldiğimiz gibi yine bir araya geldik. Bunları lanetlemeye devam edeceğiz. Bunların yaptıkları zulme karşı tek yumruk olduğumuzu ve zulme karşı olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz. İsrail Gazze`ye saldırılarını arttıracak biz de dayanışmamızı arttıracağız. Türkiye`de önemli bir adım atıldı. Mavi Marmara davasında İsrail yargılanmaya başlandı. Türkiye`nin İsrail ile her türlü ilişkisini kesmesi gerekiyor. Bu ilişkiler gayri meşrudur. Mavi Marmara davasında İsrail`in cezalandırılması Gazze`de devam eden ablukanın kaldırılması yetmez, Filistin özgür olmalı. Kardeşlerimizi direnmeye davet ediyoruz.\"


Ey İslam Dünyası Neredesiniz?
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise yaptığı konuşmada İslam dünyasını ayağa kalkmaya davet etti. Özellikle Mısır halkının saldırıların devam etmesi halinde İsrail`e doğru akın etmesini isteyen Yıldırım, şunları söyledi: \"Bugün çok acı bir günümüz. İslam dünyası yiğit bir evladını daha şehit verdi. Ancak biri şehit oldu ama binlercesi dirildi. Türkiye ve İslam dünyası ayakta, İsrail yenildi. İsrail Mavi Marmara olayından sonra Mısırı ve Türkiye`yi kaybetti. Türkiye`de açılan davadan sonra dünyanın birçok ülkesinde İsrail karşı davalar açılacak. Böylece İsrail`i işgal ettiği topraklar hapsedeceğiz inşallah. Burada İslam dünyası liderlerine sesleniyorum. Bir araya gelin. Mustazaf insanlar ölüyor, çocuklar katlediliyor, kimse oyun oynamasın. İslam dünyası kan ağlıyor sizler neredesiniz. Ey İslam dünyasının halkları neredesiniz, sıcak yataklarınızı bırakamıyor musunuz? İslam dünyasının halkları Filistin`e sahip çıkın. Mısır İsrail`deki konsolosunu geri çekti. Türkiye`de İsrail konsolosluğunu ve elçiliğini yarın kapatsın. İsrail bu saldırılara devam ederse biz de onların elçiliklerini ve konsoloslukların kapatmak için her şeyi yapacağız. Mısır halkına da sesleniyorum; bu katliam devam ederse Gazze`ye doğru milyonlarca kişi olarak akın edin. İslam dünyası sizinle gurur duysun.\"


Protesto gösterisi yine atılan sloganlar eşliğinde sona erdi. (Abdusselam Güneş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir