• DOLAR 32.524
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2429.13
  • ...
Yeşilay: Alkol İçin Gereken Tedbirler Alınmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da yol kenarında oturup içki içen kişiler, geçtiğimiz günlerde yolda geçen bir öğrenciye saldırıp darp etti. Yaptığımız haberler üzerine Yeşilay Batman İl Temsilcisi Şehmus Temiz, yazılı basın açıklaması yaptı.

Temiz yaptığı açıklamada,\"İlimizde son yıllarda alkol tüketimi ile ilgili rahatlık ciddi olarak dikkat çekmeye başladı. Her köşe başında açılan tekel bayileri, araçlar içerisinde içilip kutuları yollara saçılan biralar, hemen yol kenarına kurulan içki sofraları bunun son örneklerindendir\" İfadelerini kullandı.

Alkolün dinimizce yasaklandığını hatırlatan Temiz, \"Dinimizce yasaklanan, kültürümüzce dışlanan alkol tüketimi, maalesef dinimiz ve kültürümüze yabancılaşmamıza paralel olarak artış göstermektedir. Baş gösteren bu artış, sosyal, ekonomik ve tıbbi vakalarda kendini gösterirken, tehlike sinyalleri gazete sayfalarına da düşmeye başladı\" dedi.

Alkol kullandığı takdirde kendilerini kontrol alamayan şahısların çevreye zarar verdiğini hatırlatan Temiz, \"Alkol kullandıktan sonra akli melekelerini kullanamayan şahıslar, maalesef serseri mayın gibi sokaklarda dolaşmakta ve çevreye zarar vermektedirler. Yaşanan son olayda, ilimizin en işlek caddelerinden biri olan dolum caddesinin kenarında oturup içen ayyaşlar, yolda geçen bir öğrenciye saldırıp darp ettiler. Bu sadece bir darp olayı değil, çocuklarımızın güvenli olarak sokağa salamamanın, okula gönderememenin korkusudur!\" diye konuştu.

Yetkililerin biran önce gereken tedbirleri alması gerektiğini söyleyen Temiz, \"İlgili kurumların biran önce harekete geçip alkol satışı yapan yerlere ve cadde sokaklarda, araç içerisinde, alkol kullanarak vatandaşın huzurunu tehdit edenlere yönelik bir çalışma yürütmelerini ve gerekli düzenlemeleri ivedilikle yapmalarını talep etmekteyiz.


Aynı zamanda valiliğin, bünyelerinde alkol tüketimine izin veren ya da göz yuman kamu kurumlarıyla ilgili bir çalışma yürütmesi gerektiği kanaatindeyiz. Kamunun şiddetle karşı olduğu ve esefle karşıladığı alkol tüketiminin kamu kurumlarında yapılmasının kabul edilir bir yanı yoktur\" dedi. (M. Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir