• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
`Kur`an`ı Anlama` Ödülü Sahiplerini Buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN -İstanbul merkezli Kur`an`ı Anlama Platformu tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında Batman`da dereceye giren Muhammed Tuna, Meyase Raman ve Dilber Akgün`ün ödülleri Eğitim Bir Sen Şube Başkanı M.Şafi Özperk tarafından verildi.
 
Kur`an`ı Anlama Platformu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen sınav, Türkiye genelinde 24 ilin katılımıyla gerçekleştirildi. Kur`an`ı Anlama Platformu`nun Batman`daki temsilcisi olan Eğitim Bir-Sen`in böyle hayırlı bir işte görev almasında duyduğu memniyeti dile getiren Özperk sınavın Türkiye genelinde 4. kez yapıldığını söyledi.
 
Özperk, "2012`de yapılan Türkiye genelinde meal yarışmasında dereceye giren 3 arkadaşımız var. Muhammed Tuna birinci oldu ve kendisi İstanbul`da olduğu için hediyesini orada alacak. İkinciliği Meyase Raman ve üçüncülüğü ise Dilber Akgün aldı" dedi.
 
Amacımız Müslümanları Kur`anla Buluşturmak
Özperk, platformun amacının Türkiyeli Müslümanları Kur`anla ve Kur`an`ın anlamıyla buluşturmak olduğunu söyledi.
 
Türkiye`de yıllarca İslami kesimin Kur`an`ı sadece yüzünden okumakla yetindiğini ifade eden Özperk, "Bölgemizde Kur`an Nesli Platformunun benzer sınavları var, gerçekten sevindirici mutluluk verici... Çünkü bu tür çalışmalar ve yarışmalarla insanlarımızın Kur`an`a olan ilgisi, Kur`an`a yönelik olan çabaları artmıştır. Bu da bize mutluluk vermektedir. Batman Eğitim Bir Sen Şubesi olarak bu yarışmanın organizasyonunda emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum ve bu yarışmaya katılan bütün kardeşlerimize ve tabiî ki de sınavda derece yapan kardeşlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Özperk, "Müslümanların bilinçlenmesi anlamında Müslümanların kendi dinlerini anlama noktasında Kur`an ile hasbihal olma arayışları artmıştır" ifadelerini kullandı.
(Veysi Rüzgar/M.Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir