• DOLAR 32.562
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.388
  • ...
Yıkımlar Artık Daha Modern Yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Depremin yaşandığı ilk tarih olan 23 Ekimden hemen sonra bazı bölgelerde yıkım çalışmalarına başlanmış, 9 kasım tarihinde yaşanan ikinci depremle de yıkım çalışmaları şehrin her tarafında hızlanmıştı.

 

Depremlerin üzerinden bir sene geçtikten sonra yıkılması gereken binaların sadece yüzde yirmilik kısmının yıkım işlemi gerçekleştirilirken, yüzde seksenlik bir kısmı ise hala yıkılmayı bekliyor.

 

İlk zamanlarda yıkımlar sırasında üzücü kazalar yaşanmış bir kepçe operatörü yıkmaya çalıştığı enkazın altında kalarak hayatını kaybetmişti. Bir başka yıkım çalışması sırasında ise beş katlı bir bina yan yatmış ve bitişiğindeki fırına dayanmıştı. Bu kaza sırasında da altı kişi çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

 

Yaşanan bu acı tecrübelerin ardından şimdi yıkımlar daha profesyonel ekipler tarafından ve daha modern makineler kullanılarak yapılıyor.

 

İskele Caddesi üzerinde faal durumda bulunan bir markette insanlar alışveriş yaparlarken tonlarca yük kaldırma kapasitesine sahip vinç yardımıyla üst katlardan kırıcılar yardımıyla sökülen parçalar, kamyonlara yüklenerek moloz dökme alanlarına götürülüyor. Çalışmalar bu şekilde öncekilere oranla daha yavaş yürütülüyorsa da, daha güvenli olduğundan yaya ve araç trafiğinde herhangi bir sıkışmaya da neden olmuyor. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir