• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Ebu Katada Şartlı Serbest Bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ebu Katada, Worcestershire`da bulunan Long Lartin hapishanesinden bugün tahliye edildi.

İngiltere`deki Özel Göç Temyizi Komisyonu dün, terörle suçlanan Katada`nın İngiltere`den sınır dışı edilerek Ürdün`e gönderilmemesi yönünde karar vermişti. Komisyon, Ürdün`de adil yargılama yapılamayacağı gerekçesiyle bu kararı aldığını bildirmişti.

Ebu Katada`nın serbest bırakılma koşulları arasında, sadece 08.00 ile 16.00 saatlerinde sokağa çıkabilmek, ayak bileğine elektronik kelepçe takmak ve sadece evinde başka kişilerle görüşebilmek bulunuyor.

İngiliz hükümetinin, komisyonun kararını en geç 20 gün içerisinde temyize götürmesi bekleniyor. İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, Katada`yı İngiltere`den sınır dışı etmeye kararlı olduklarını ve komisyonun kararına karşı çıktılarını söyledi.

"Ebu Katada bu ülkede bulunmamalı" diyen Clegg, Ebu Katada`nın tehlikeli bir kişi olduğunu, koalisyon hükümetinin Ebu Katada`yı sınır dışı etmek için her türlü adımı atacağını kaydetti.

İngiltere, gerçek ismi Ömer Othman olan Ebu Katada`nın, ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğunu düşünüyor. 51 yaşındaki Ebu Katada, Ürdün`de kötü muamele gördüğü gerekçesiyle 1993`te sığındığı İngiltere`de herhangi bir suç işlemese de terörizm ve aşırıcılığı teşvik etmekle eleştiriliyor.

Filistin asıllı Katada, vatandaşı olduğu Ürdün`de ise Amerikalı ve İsrailli turistlere saldırılar planlamakla suçlanıyor. (AA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir