• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
Cizre İlim İrfan Yuvasına Dönüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - İnsanlığın ikinci babası olan Hz. Nuh Nebi`nin (a.s) mekanı olan Cizre yavaş yavaş eski ilim irfan yuvasına doğru ilerliyor. İlk robotu yapan İsmail Ebul-iz ve ünlü şair Şeyh Ahmed El-Cezerî gibi bilim ve ilim adamları yetiştiren Cizre, artık eski günlerine geri dönüyor.
 
Cizre ilçe müftülüğü ile hayırsever işadamlarının ortaklaşa yaptıkları çalışmalar Cizreliler tarafından beğeni ile karşılanıyor. Bunun son örneği de Cizre Yeni Şehir Mahallesinde hayırsever bir işadamı tarafından yapılan 150 kişilik Yatılı Kuran Kursu. İlk olarak mahallede modern bir camii yapan hayırsever işadamı şimdi de modern 150 kişilik bir Yatılı Kuran Kursu yapıyor. Kursun inşaatı devam ediyor.
 
İsminin yazılmasını istemeyen hayırsever işadamı, yapılan kur`an kursunun 150 kişilik öğrenci kapasiteli olduğunu ve 4 katlı bir Kur`an kursu yaptıklarını söyledi. Hayırsever işadamı sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Allah rızası için ve aynı zamanda vazifemiz olan hem cami hem de din eğitim yuvası olan Kur`an kursu yapıyoruz. Allah`ın bize verdiği bu malı Allah yolunda ve hayırlı işlerde kullanmamız için veriyor ve biz de bunu böyle yapmaya çalışıyoruz. İnsanlar için en önemli değerin İslam dinini en iyi şekilde öğrenmeleri ve İslam dinine hizmettir" dedi.
 
Milletin dinine, diyanetine ve maneviyatına düşkün insanlar olduğunu belirten hayırsever işadamı, "Bu bakımdan gelecek nesillerimizin de dinimizi en iyi şekilde öğrenmesi gerekmektedir. Bu da bu tür kurumların var olması ile mümkündür." (Abit Dündar - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir